štvrtok, 01 február 2018 11:30

Úspešne reprezentovali svoju školu aj v januári

Napísal(a) ZŠ
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Dňa 30.1.2018 sa v Gymnáziu Martina Kukučína v Revúcej uskutočnilo obvodné kolo vo florbale žiačok ZŠ za účasti 5 družstiev, s celkovým počtom 42 dievčat. Družstvo dievčat Základnej školy J. A. Komenského v zložení Kristína Kiselová, Kornélia Chlebušová, Zdenka Dachová, Zuzana Kiselová, Kristína Kilíková, Kristína Ferdinandy, Sára Krštieňová, Natália Chomčová nezaváhalo a s prehľadom zvíťazilo. Po víťazstve v obvodnom kole čaká na dievčatá zápolenie v regionálnom kole.
Dňa 26. januára 2018 sa v CVČ Revúca uskutočnil 25. ročník okresného kola súťaže v prednese slovenskej povesti Šaliansky Maťko 2018. Súťaže sa zúčastnilo 7 škôl, 18 súťažiacich, ktorí boli rozdelení do 3 kategórií. Naše súťažiace - Eliška Beňušová a Emka Adamová prišli, súťažili a vyhrali. Svojím umením oslovili porotu a s prehľadom vyhrali.

25.1.2018 sa znovu v Gymnáziu Martina Kukučína v Revúcej uskutočnilo obvodné kolo vo florbale žiakov ZŠ za účasti 6 družstiev, s celkovým počtom 61 súťažiacich. Družstvo chlapcov Základnej školy J. A. Komenského urputne bojovalo a nakoniec zaslúžene vyhralo. Patrí im zaslúžené prvé miesto a postup do regionálneho kola.

Dňa 24.1. sa na našej domácej pôde konalo okresné kolo matematickej olympiády žiakov 5. a 9. ročníka. Naši malí matematici sa v ťažkej konkurencii matematikov nášho okresu nestratili. Erik Gombár, Petra Jankošíková, Alexandra Hamarová a Martin Kuchta sa zaradili medzi úspešných riešiteľov náročných príkladov.

Ďakujeme všetkým našim žiakom, ktorí nás úspešne reprezentovali. Ďakujeme im, že šíria dobré meno Základnej školy J. A. Komenského v Revúcej. Tým, ktorí postupujú, prajeme veľa úspechov v regionálnych kolách. Poďakovanie patrí aj ich učiteľom a trénerom za ich prípravu, ktorá ich priviedla k úspechom. Teší nás, že sa našim šikovným žiakom darí. Sme hrdí na našu školu.

 

Čítať 2590 krát Naposledy zmenené piatok, 02 február 2018 10:33

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!