utorok, 06 február 2018 11:51

Žiaci ZŠ Jana Amosa Komenského sa starajú o zvieratká aj v zime

Napísal(a) ZŠ
Ohodnotiť túto položku
(1 Hlasovať)

Les v zime má svoj typický výzor a atmosféru. Ako keby sa v zimnom období na chvíľu zastavil čas. Pokoj v lese je len zdanlivý. I keď veľa jeho obyvateľov sa uložilo na zimný spánok (medveď, jazvec, jež...), pre mnoho zvierat nastávajú veľmi ťažké časy. Lesná zver si v tomto období len veľmi ťažko nachádza potravu. Veľa lesných živočíchov je vystavených boju o prežitie. Slabšie a vysilené jedince napádajú predátori (rys, líška, orol, vlk, mačka divá). V tomto pre zver nepriaznivom období je veľmi dôležité sa o zver starať, prikrmovať ju a pomôcť jej v boji o prežitie. Na túto náročnú úlohu sa lesníci a poľovníci pripravujú celý rok (oprava krmelcov, solísk, sušenie sena, zber gaštanov atď.) a aj my im pri tom pomáhame.

V Základnej škole J. A. Komenského máme už tretí rok záujmový krúžok pod názvom Mladí priatelia prírody a poľovníctva, na ktorom sa pod vedením Mgr. Lucie Medvecovej učíme spoznávať a chrániť prírodu. V jedno popoludnie sme sa autami vybrali do lokality Bodnárka, kde sme už mali nachystané vrecia so senom, ktoré sme odniesli do lesa pre zver. Po ceste sme videli ohryzené stromy, čo je znakom toho, že zvieratká hladujú. Nebolo to jednoduché, lebo sme sa brodili snehom, no tešili sme sa, že robíme dobrú a užitočnú vec. Boli sme unavení, ale mali sme dobrý pocit z toho, že sme pomohli a určite v tom budeme pokračovať dovtedy, kým nevykuknú prvé steblá trávy.
Za tento krásny zážitok ďakujeme Ing. Ladislavovi Szabóovi, riaditeľovi Mestských lesov v Revúcej, ktorý nás sprevádzal a porozprával nám veľa zaujímavostí. Taktiež ďakujeme za spoluprácu rodičom, poľovníkom, ktorí s nami spolupracujú.

 

Čítať 1804 krát Naposledy zmenené utorok, 06 február 2018 14:39

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!