štvrtok, 15 február 2018 11:48

Projektový týždeň v ZŠ Ivana Branislava Zocha sa opäť vydaril Doporučený

Napísal(a) Mgr. Jaroslava Koňuchová
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Už tradične sa v ZŠ I. B. Zocha v Revúcej končí polrok školského roka netradičným vyučovaním. Vyučovanie pokračuje, avšak formou projektov. Žiaci nesedia v laviciach, nepíšu si poznámky, nie sú skúšaní. Vedomosti a zručnosti nadobúdajú iným spôsobom. V duchu zásad J. A. Komenského zapoja všetky svoje zmysly, aby sa zmocnili nových vedomostí. Témy pre jednotlivé ročníky sú rôzne: ovocie a zelenia, rodina, Revúca, Banskobystrický kraj, objavovanie sveta s objavovaním nových plodín dovezených do Európy, voda ako životodarná tekutina, fyzika a chémia v pokusoch. Deviataci už tradične mali najnáročnejšiu tému – cestovné kancelárie. Vytvorili sedem cestovných kancelárií.

Šesť krajín Európskej únie a jedna krajina nového kontinentu Amerika sa postarali o zaujímavý vizuálny aj gurmánsky zážitok celej školy. Členovia cestovných kancelárií prezentovali svoje krajiny oblečením, typickým národným jedlom a prezentáciou. Ich usilovná práca vyústila predajom špecialít, ktoré si mohli zakúpiť všetci žiaci školy.
S radosťou môžeme skonštatovať, že projektový týždeň sa opäť vydaril a žiaci získali nové vedomosti a zručnosti a zároveň sa zabávali.
Mgr. Jaroslava Koňuchová

 

 

Čítať 1737 krát Naposledy zmenené sobota, 17 február 2018 08:53

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!