pondelok, 05 marec 2018 11:56

Angličtinári zo ZŠ Komenského v Revúcej v celoslovenskej súťaži Jazykový kvet 2018 postúpili do finále Doporučený

Napísal(a) ZŠ
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Jazykový kvet je jazykovo-umelecká akreditovaná súťaž pre deti a mládež vo veku od 4 do 19 rokov v prednese a dramatizácii v cudzích jazykoch a v slovenčine pre cudzincov. Súťaž sa realizuje už niekoľko rokov, a to postupovým systémom od krajských semifinále, pokračuje krajskými finále a vrcholí celoslovenskou prehliadkou. 2. marca 2018 sa v Banskej Bystrici konalo semifinále a malí aj veľkí divadelníci a recitátori zo Základnej školy J. A. Komenského - angličtinári uspeli. Ako? SUPER!!!  V I. kategórii Poézia a próza v anglickom jazyku – prevzatá tvorba - postúpila do finále Natália Liptáková zo 4. A triedy. V II. kategórii Poézia a próza v anglickom jazyku – prevzatá tvorba - to bola Daniela Ďurišková zo 6. B.

Divadelné súbory si viedli tiež skvele a naši mladší v zložení: Liliana Belánová, Aďka Fečkaninová, Hanka Holešová, Sofia Hanuštiaková, Ivanka Simanová a Natália Liptáková zaujali porotu, ktorá ocenila ich živé vystúpenie nabité energiou s výbornou výslovnosťou. 

Divadlo starších žiakov v podaní Emy Kováčovej, Niny Kováčovej, Milana Bukóciho, Samuela Čellára, Daniely Ďuriškovej, Kristíny Trávničkovej, Aleša Zubáka a Šimona Slivenského zožalo veľkú pochvalu za ich výkon, scénu a zrozumiteľnosť prejavu.

Blahoželáme a ďakujeme za úspešnú reprezentáciu školy našim malým aj veľkým divadelníkom a recitátorom a našim režisérkam pani Ing. Alenke Kvetkovej a Ing. Gabike Simanovej.
Držíme im palce vo finále.

 

 

Čítať 1767 krát Naposledy zmenené pondelok, 05 marec 2018 15:10

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!