streda, 07 marec 2018 13:15

Rýchle šípy v ZŠ I. B. Zocha triafali do správnych odpovedí Doporučený

Napísal(a) Mgr. Andrea Tokárová
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Druhý februárový týždeň patril na hodinách informatiky v ZŠ I. B. Zocha v Revúcej Rýchlym šípom internetu. Súťaž v zručnosti vyhľadávania na internete, ktorú pre žiakov každoročne pripravujú učitelia informatiky sa na škole stala tradíciou a tohto roku sa konal už jej ôsmy ročník. Súťaž sa koná vždy v rámci Týždňa digitálnych zručností a spočíva vo vyhľadávaní odpovedí na otázky, na ktoré bežný človek odpoveď obvykle nepozná, ale každý zručnejší používateľ internetu je schopný si ich na internete vyhľadať. Tohto roku zaviedli učitelia aj novinku – do úvahy sa brala aj čitateľská gramotnosť žiakov. Ak mal žiak v odpovedi uviesť priezvisko nejakej osobnosti, odpoveď s celým menom nebola bodovaná ako správna.

ra rychle sipy 2V určenom časovom limite žiaci odpovedali na dvadsať otázok. Zo 102 súťažiacich si najlepšie počínali Sebastián Šaffa a Ema Kapustová, ktorí sa podelili o prvenstvo, o bod menej a teda druhé miesto patrí Tomášovi Bobkovi, Petrovi Peťovskému a Simone Haľachovej.

ZŠ I. B. Zocha je aj Zelenou školou, preto odpoveďové hárky žiaci nedostali na papieri, ale vypĺňali ich priamo do webového formulára.

Ak si chcete otestovať (samozrejme, už nesúťažne) svoje vyhľadávacie zručnosti, môžete tak urobiť kliknutím na tento odkaz:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScwb4Lyyrm2GRrXxxP4TEysKMP1-5_tzeYtbFzEEizjOShZBg/viewform

Mgr. Andrea Tokárová

 

Čítať 2252 krát Naposledy zmenené štvrtok, 08 marec 2018 13:53

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!