streda, 23 máj 2018 11:56

Úspechy žiakov revúckej ZŠ J. A. Komenského stále pokračujú Doporučený

Napísal(a) ZŠ
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Dňa 18. mája 2018 sa konalo okresné kolo žiakov základných škôl v atletike a víťazstvo patrí žiakom Základnej školy J. A. Komenského, ktorí postupujú do krajského kola, ktoré sa bude konať 12. júna v Banskej Bystrici. Veríme, že sa im bude dariť tak, ako doposiaľ v celom rade športových súťaží. Darilo sa nám aj v Košiciach. Kde sa najmladší pretekári revúckeho atletického klubu ISKRA pri ZŠ J. A. Komenského zúčastnili krajského finále výnimočnej šprintérskej detskej súťaže Čokoládová tretra, ktorú v minulosti podporil aj Usain Bolt. Podľa veku bojovali na trati dlhej 100 m, 200 m a 300 m. Pretekov sa v Košiciach zúčastnilo viac ako 500 detí. Náš klub reprezentovalo 21 malých atlétov. Najviac sa darilo Davidkovi Mihálovi z 2.B, ktorý vybojoval vo svojej kategórii druhé miesto a postúpil

do celoslovenského finále tejto súťaže, ktoré bude 1.6. tiež v Košiciach. Tam sa už bojuje o postup na medzinárodné finále v Ostrave, ako súčasť mítingu Zlatá Tretra, kde budú deti súperiť s talentami z Čiech a Poľska.

A darilo sa aj našim recitátorom. Zúčastnili sme sa regionálneho kola jednej z najťažších recitačných súťaží – Štúrov Zvolen. XXXII. kolo sa nieslo v sebe obrovský nádych rečníckeho umenia, kde žiačky našej školy preukázali svoj rečnícky talent. Reprezentovali nás tri žiačky – Danielka Ďurišková, Emka Adamová, ktorá získala v prvej kategórii tretie miesto a Helenka Slivenská, ktorá v druhej kategórii obsadila prvé miesto a bude nás aj ďalej reprezentovať na celoslovenskom kole, ktoré sa uskutoční vo Zvolene.

A znovu úspech športovcov. Ďalšiu, tentokrát aj slnečnú nedeľu trávili revúcki atléti znovu na atletickom štadióne v Košiciach. Vycestovali na druhé kolo súťaže družstiev a znovu sa nám darilo výborne. V behu na 60 m Lucka Ďurišková dobehla vo finále tretia, na 60 m prekážok Nelka Chlebušová tiež celkovo tretia, v behu na 600 m Ninka Vavreková štvrtá, vo vrhu guľou Ninka znovu nenašla premožiteľku, Lucka jej úspešne kontrovala a skončila napokon v guli tretia. Bianka Čipková skončila deviata so ziskom dvoch bodov pre družstvo.

Zdá sa, že tréning s pánom Benčíkom pomohol a naše chodkyne získali pre družstvo plno bodov - Alexandra Štempelová "dopochodovala" prvá, Rebeka Rojáková šiesta, Zuzka Viestová ôsma a Maťa Raganová pri svojej premiére prišla do cieľa jedenásta.Skok do diaľky nám tiež vyšiel na jednotku. Lucka skončila na prvom mieste s osobným rekordom 445 cm, Nelka štvrtá a jeden bod z diaľky priniesla desiatym miestom aj Vanesska Rusová.

Skúsenosti zbierali aj chlapci. Pochvala patrí Leovi Kapustovi, ktorý zlepšil svoj výkon na 600 m od posledných pretekov o takmer 9 sekúnd a tiež Davidovi Mihálovi, ktorý za Leom zaostal len o jedinú sekundu. Organizátori v tomte kolo obmenili disciplíny a nekonal sa hod kriketkou, preto Milan Smolko skúšal šťastie v skoku do výšky, kde skončil šiesty.

Ďakujeme aj dievčatám - Miške Hudecovej a Natálke Širillovej za výkon v behu na 600 m a vôbec všetkým zúčastneným, ktorí sa zúčastnili tohto kola, a tým naše družstvo posunuli znovu bližšie k celkovému vynikajúcemu umiestneniu. Veríme, že sa nám minimálne takto dobre bude dariť aj v treťom kole, ktoré sa bude konať koncom augusta. Najbližšie nám držte palce 3. júna, na Majstrovstvách kraja mladších a najmladších žiakov, kde už bude každý pretekár bojovať sám za seba.

Darilo sa nám aj ďalších súťažiach. V okresnom kole súťaže Na bicykli bezpečne naše družstvo obsadilo 2. miesto. Boli sme úspešní aj v atletických pretekoch O pohár Slávie TU Košice, kde sa darilo našim najmladším pretekárom. Úspešní boli aj naši súrodenci Hudecovci – ktorí zabojovali v 3. ročníku Jarného behu v Muránskej Dlhej Lúke. V ťažkých pretekoch obsadili prvé a druhé miesto.
To je len niekoľko veľkých úspechov žiakov Základnej školy J. A. Komenského za veľmi krátky čas. Ďakujeme im za skvelú reprezentáciu klubu, školy a nášho mesta. Poďakovanie patrí aj trénerom za prípravu a rodičom za podporu.
Ďakujeme

 

Čítať 1206 krát Naposledy zmenené štvrtok, 24 máj 2018 14:00

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!