×

Výstrahy

JFolder: :files: Cesta nie je priečinok. Cesta: [ROOT]/images/volnycas/lietanie
×

Poznámka

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/volnycas/lietanie
pondelok, 07 máj 2012 13:10

Adrenalínový darček k narodeninám v podobe vyhliadkového letu lietadlom Doporučený

Napísal(a) Ondrej Doboš
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Skúste si predstaviť, že váš manžel má narodeniny a je na vás, ako správnej manželke, čo mu za darček pripravíte. Za tie roky, čo ste spolu ich bolo zrejme neúrekom. Niekto si povie: dala som mu deti, čo iné a krajšie môže byť? Preto je každému ťažko niečo nové vymýšľať, a ešte také, aby to nebol vecný darček, ale skôr niečo nehmotné, čo sa v mysli človeka dlho udrží a na čo sa dlho príjemne spomína.
Predstavte si teda takúto situáciu: Vyberiete sa s manželom autom do Tornale. Toľkokrát ste touto trasou ako Gemerčania šli, že aj keď poznáte každý úsek cesty, nevypĺňate si ju napríklad prehrávaním CD-čok s obľúbenými pesničkami, ale naďalej venujete bezpečnosť svojej

jazde. Váš spolujazdec však stále rozmýšľa, či jeho manželka mu povedala všetko naozaj tak, ako to včera od nej počul. K jeho 45. narodeninám mu nekúpila nič hmotného, ale polhodinový let malým lietadlom ponad rodný kraj. Keď ho však zaviezla až takmer k malému bielo-červenému lietadielku, ktoré s pilotom už na neho čakalo, uvedomil si čistú pravdu. Niekomu pri tom prudko stúpne adrenalín, niekto sa možno usmeje s ústami doširoka. V jubilujúcom manželovi, nazvime ho napríklad Jaroslav, to vyvolalo radostný pocit. Vždy mal záujem sa raz povoziť malým lietadlom, preletieť ponad rodnú obec, či sa pozrieť z výšky ako to v tomto údolí vyzerá. Preto si rád sadol do lietadla, v ktorom ho už privítal pilot Miši, ako ho známi prezývajú. Sám v očakávaní naplnenia tohto darčeka, ktorý pre neho, ako pasažiera, vymyslela jeho manželka s dcérkou Barborkou. Na dlhé reči nebol čas, počasie ideálne na lietanie, aj na krásny pohľad na Štítnickú dolinu, ktorú po krátkom vzlietnutí sledujú pod sebou. Keď spoznávajú strechy domov jednej dediny za druhou, preletia i nad Čiernou Lehotou a skúsia si i nenáročný obrat.
Odmenený Jaro zažil nevšedný pocit, ktorý označil ako niečo úžasné, čo doteraz ešte nezažil. Obraz pod ním dostal nevšedné kontúry a oči zrazu  videli to, čo sa  nenaskytne každému. Keď lietadlo nabralo kurz nad jeho rodný dom a záhradu - uvidel niečo, čo mu ešte viac zvýraznilo tento nevšedný pocit. V ich záhrade na zemi leží čosi veľké a biele. To jeho dcéra vyšla ráno do záhrady a rozprestrela veľké biele srdce, ktoré deň predtým vystrihli z plachty a kývala ostošesť. Takmer ani nestihne jej otec v lietadle  nasmerovať objektív fotoaparátu, aby túto udalosť zvečnil pre svoju rodinu.
Stihol zachytiť aj iné pohľady, a tak vám ich dnes ponúkame, aby ste sa aj vy pokochali nevšednými pohľadmi z vtáčej perspektívy na prírodu a obce Štítnickej doliny. Možno sa rozhodnete aj vy takto odmeniť svojho najbližšieho, alebo možno aj seba, a vyskúšate si prelet malým lietadielkom ponad svoju rodnú obec, či iné vám blízke miesta. Želám vám príjemné počasie a ešte príjemnejší let s pilotom Mišim, aspoň taký, ako ho mal pred pár dňami pán Jaroslav z horného Gemera. Cesta z Tornale domov iste nemusela byť vyplnená prehrávaním hudby v aute. Naviac, keď si obdarený manžel dobrovoľne predĺžil  polhodinový len na takmer 50 minútový.
Páčil by sa Vám takýto nevšedný darček k narodeninám? Odporúčam vám pozrieť si jednu z nových stránok na Gemeri na adrese:
www.podsizalietat.sk a svet je na pár chvíľ celkom váš. Možno zaberie aj na vás.
Ondrej Doboš
Foto:
{gallery}volnycas/lietanie{/gallery}
{jcomments on}

Čítať 2423 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:03

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!