štvrtok, 23 november 2023 11:17

Na transfúzke v Rožňave veselo znelo - V krvi sa zachová tá naša stužková Doporučený

Napísal(a) B. Krejčíová
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Študenti v rožňavskej nemocnici tento rok opäť zažili už tradično-netradičnú stužkovú - na transfúzke. Nemocnica Penta Hospitals Rožňava pripravila pre maturantov ďalší špeciálny deň. 

Keďže november je obdobie stužkových slávností a osláv Dňa študentstva, v nemocnici sa rozhodli, že chcú pre maturantov pripraviť niečo špeciálne a ich symbolickú stužkovú chcú zachovať aj v krvi a aspoň takto im poďakovať za to, že myslia na ostatných.

Tento nápad vznikol v sieti nemocníc Penta Hospitals SK ešte pred tromi rokmi v čase pandémie, keď maturanti nemohli zažiť skutočnú stužkovú. A pre veľký úspech u študentov sa z toho stala každoročná tradícia.

 

rv stuzkova krv Študenti v Rožňave zažili netradičnú stužkovú na transfúzke 4

Slávnostne vyzdobené priestory, nealkoholický prípitok, chutné občerstvenie, darcovský odznak so zelenou stužkou či deň voľna. To všetko čakalo na maturantov – aj prvodarcov, v rv krv Študenti v Rožňave zažili netradičnú stužkovú na transfúzke 2rožňavskej nemocnici 21. novembra. Počas dňa na transfúzke privítali 10 maturantov z Obchodnej akadémie, ktorí svojím hrdinským činom ukázali, že majú odvahu a chuť pomáhať.

Počas kampane V krvi sa zachová tá naša stužková na hematologicko-transfúziologickom oddelení privítali aj maturantov z SOŠ technickej, kde krv darovalo 26 študentov, a taktiež aj 16 maturantov, zároveň darcov krvi, z Gymnázia P. J. Šafárika.

Ďalší takýto špeciálny odberový deň je pre študentov pripravený 24. novembra, kedy na transfúzke očakávajú študentov zo Strednej zdravotníckej školy.

rv stuzkova Študenti v Rožňave zažili netradičnú stužkovú na transfúzke 3

 

Bianka Krejčíová 

PR špecialistka

 

 

Čítať 327 krát Naposledy zmenené štvrtok, 23 november 2023 12:21

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!