piatok, 08 december 2017 12:59

Gemerskú kvapku krvi v Tornali podporilo 35 dobrovoľných darcov - Jaroslav Pinzík daroval krv už po 106-krát Doporučený

Napísal(a) JUDr,. Jozef Pupala
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Miestny Klub darcov krvi v Tornali spolu so Základnou organizáciou protifašistických bojovníkov, vedením DdaSS a NTS SR vysunutým pracoviskom v Banskej Bystrici, už po dvanástykrát zorganizovali „Gemerskú kvapku slobody“  pri príležitosti 73. výročia oslobodenia mesta vojakmi 2. Ukrajinského frontu Červenej armády a v jej začlenení aj vojakmi 4. rumunskej armády. 

Darovať krv prišlo celkom 40 darcov, z ktorých po vyšetrení darovalo krv 35, z toho bolo 12 žien. Z 35 darcov krv darovalo po prvýkrát celkom 7 prvodarcov (Miroslav Barinka z Hrachova-Svetlej, Lena Máteová z Tornale, Beata Ondrejsíková z Lenky, Michaela Mlináriková z Rimavskej Soboty).

Stalo sa už tradíciou, že koncom roka prídu aj prvodarcovia - maturanti tamojšieho gymnázia, ktorí už dovŕšili 18 rokov veku. Tento raz boli traja (Csaba Límar z Tornale, BálintKalas z Vyšných Valíc a Patrik Sajkó z Aboviec). Okrem nich darovali opakovane krv traja študenti tohto gymnázia. 

Ďalšími darcami boli: Jaroslav Pinzík z Tornale (daroval krv už po 106 krát), Miroslav Kochan, Matej Škvarka z Hrachova, Martin Gombos, Štefan Jánkošík, Ján Budaj, Attila Cselényi, Patrícia Almaiová z Gemera, Bianka Andrejšíková, Marian Habovčík, Róbert Lenkey z Lenky, Pavol Galko z Držkoviec, Martin Spodniak, Štefan Kóšik z Aboviec, Ľudovít Samko z Hucína, Gergely Pál z Tácht, István Róbert Országh z Vlkyne, Daniel Fedák z Čičaroviec, Lukás Foltán zo Včeliniec, Tibor Volggyi, Peter Gál, Bernadeta Mlinariková, Róbert Gál z Rimavskej Soboty, Alžbeta Pupalová, Silvia Pusztaiová, Peter Nociarik, Mária Jakubovská, Monika Huslík, Milena Demeterová, Zuzana Ujpálová, Gábor Oros, Beata Simonová, Eva Kvetková a Erika Dobiasová z Tornale.

Za perfektné organizačné zvládnutie akcie treba poďakovať vedeniu DDASS v Tornali, Ing.Štefanovi Juhászovi z Chanavy, Jozefovi Legátovi z Tornale a Marianovi Habovčíkovi z Lenky a samozrejme v mene bezmenných pacientov, ktorým darovaná krv prispeje k záchrane života, či obnove zdravia všetkým, ktorí boli ochotní najvzácnejšiu tekutinu krv bezplatne darovať.
JUDr. Jozef Pupala

 

Čítať 2330 krát Naposledy zmenené sobota, 16 december 2017 14:11

Galéria obrázkov

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!