pondelok, 21 december 2015 11:52

Keď prichádzajú Vianoce - reportáž z knižnice

Napísal(a) Tatiana Bachňáková
Ohodnotiť túto položku
(1 Hlasovať)

via rv IMG 3133 aaGemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja v dňoch 14.-16. decembra 2015 v popoludňajších hodinách pripravila spolu s pozvanými hosťami pre deti čítanie vianočných rozprávok pod názvom „Keď prichádzajú Vianoce...“.
Bolo nám cťou privítať medzi nami pána primátora Mesta Rožňava Pavla Burdigu, PaedDr. Janku Mičudovú z odboru školstva, kultúry, mládeže a športu, Mgr. Evu Kardošovú vedúcu speváckeho zboru a pedagogičku, riaditeľa Baníckeho múzea v Rožňave Mgr. Pavla Lackaniča,

pplk. Ing. Olivera Toderišku z Gemersko-malohontského práporu radiačnej, chemickej a biologickej ochrany a pani riaditeľku Základnej umeleckej školy v Rožňave Mgr. Moniku Kerekešovú.
Podujatie, ktoré sa venovalo čítaniu vianočných rozprávok a príbehov obohatili pozvaní hostia svojimi spomienkami na vianočné chvíle počas svojho detstva. Prítomným priblížili rôzne zvyky a tradície, ktoré dodržiavajú v tieto dni vo svojich rodinách. A neraz odznela veta, že Vianoce sú o stretnutí rodiny a tých najbližších. A čo darčeky? Tak aspoň jeden tip za všetkých – v jednej rodine si raz na Vianoce našli pod stromčekom vyše 40 kníh…! Aj touto cestou ešte raz ďakujeme za skvelú propagáciu čítania.
Záverom už len pár slov - „Dary nemusia byť len v krabiciach, tie najkrajšie sú v našich srdciach“. Ďakujeme Vám, milí dospelí, že ste si našli chvíľu čas a že ste prostredníctvom rozprávok a rozprávania priblížili deťom prichádzajúcu atmosféru Vianoc.
Za kolektív pracovníkov Gemerskej knižnice Pavla Dobšinského v Rožňave prijmite ešte jedno veľké poďakovanie za celoročnú spoluprácu a pomoc pri organizovaní podujatí a prajem Vám príjemné vianočné sviatky a úspešný nový rok.
Tatiana Bachňáková

 

FOTOREPORTÁŽ Z KNIŽNICE

 

Čítať 2327 krát Naposledy zmenené pondelok, 21 december 2015 14:46

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!