streda, 07 december 2016 13:22

V Dome tradičnej kultúry Gemera v Rožňave sa opäť tancovalo

Napísal(a) M. Ferenczová
Ohodnotiť túto položku
(1 Hlasovať)
V Dome tradičnej kultúry Gemera v Rožňave sa opäť tancovalo Foto: Archív GOS

Druhé Podoby tanca zorganizovalo Gemerské osvetové stredisko v Rožňave 3. decembra 2016 so zameraním na tance stredného Gemera. V sobotu popoludní sa priestory Domu tradičnej kultúry Gemera v Rožňave zaplnili folkloristami z rôznych kútov Gemera, aby si v rámci stretnutia vymenili skúsenosti a v neposlednom rade získali nové informácie pre svoju ďalšiu činnosť.

V teoretickej časti lektori Mgr. Ján Lipták, Ing. Alena Ďurkovičová a Ing. Marianna Poprocká im prístupnou formou priblížili témy, ktoré využijú v práci vo folklórnom kolektíve, napr. prípravu scénických programov, základy choreografickej tvorby a ďalšie. Pred praktickou časťou si všetci rozcvičili hlasivky a potom aj celé telo, aby takto pripravení zvládli nácvik gemerského čardáša – krútená zo Sirku. O hudobný sprievod sa v škole tanca postarala ľudová hudba detského folklórneho súboru Lykovček z Revúcej pod vedením Mgr. Natálie Poprockej.
Sme radi, že naši folkloristi majú záujem odborne rásť, zvlášť že majú záujem poznať aj iné tanečné oblasti gemerského regiónu," uviedla Mária Ferenczová z Gemerského osvetového strediska v Rožňave.
Projekt Podoby tanca z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.
M. Ferenczová GOS
Foto: Archív GOS

 

Čítať 1686 krát Naposledy zmenené štvrtok, 08 december 2016 10:17

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!