pondelok, 17 február 2020

Týmto sloganom sme vítali hostí na piatom Zochovom bále, ktorý sa už tradične konal v priestoroch Mestského domu kultúry v Revúcej 8. februára 2020. Popri náročných povinnostiach spojených s ukončovaním 1. polroka si aj v tomto roku našli pedagogickí zamestnanci našej školy čas a venovali obrovskú energiu príprave plesu, ktorý vznikol s cieľom pripomenúť obyvateľom nášho regiónu život a dielo významného polyhistora PhDr. Ivana Branislava Zocha. Veď kto iný by to mal robiť, ak nie škola, ktorá už 20 rokov hrdo nesie jeho meno. Sme nesmierne radi, že sa nám darí udržiavať vysokú spoločenskú úroveň tohto podujatia, ktoré ponúka priestor na prezentáciu školy, na stretnutia s rodičmi a priaznivcami školy a samozrejme v neposlednom rade na zábavu v príjemnom prostredí.

Zverejnené v Plesy
pondelok, 17 február 2020 17:23

Keď rockeri nespia na vavrínoch

Skupinu Massriot už nie je potrebné nejako zvlášť predstavovať. Rockeri z malebnej Rožňavy na východe Slovenska, na ktorých čele stojí spevák Róbert „Ropkom“ Šimko, známy okrem iného aj zo súťaže Slovensko Hľadá Superstar 3 (2007). Skupina, ktorá má za sebou za 15 rokov ich fungovania už vyše tisíc koncertov a vystúpení doma, či v zahraničí, v talóne viac než desať videoklipov, 4 albumy a single, ktoré zneli všade, počnúc od lokálnych rádií, cez mainstreamové médiá, až po zahraničné rádiové, či televízne stanice. Skupina, ktorá naplnila kluby od Strážskeho až po Londýn. Úspešná, miestami nedocenená, ale za to dynamická kapela, ktorá po ani nie polroku vyráža na ďalšie klubové turné pod názvom A-TOUR 2020.

Zverejnené v Koncerty

Všetci máme veľkú moc, všetci máme veľkú zodpovednosť. A keď sa spojíme, dokážeme neskutočne „zelené“ skutky. Preto sa ku dlhodobej ekologickej iniciatíve Orangeu v zbere nepotrebných mobilov pridávajú žiaci materských, základných a stredných škôl, ktorým budúcnosť našej planéty a životné prostredie nie sú ľahostajné. Vďaka motivačnej aktivite spoločnosti ASEKOL SK tak podporia 22. zbernú kampaň starých mobilov aj slovenské školy.
Každý starý alebo nepotrebný mobil obsahuje množstvo znovu využiteľných materiálov. To, čo z nepotrebných zariadení šetrnou recykláciou získame, už nemusíme ťažiť z prírody. Takže čím viac mobilov sa „zrecykluje“, tým menej budeme ničiť našu planétu.

Zverejnené v Pomôžme si