streda, 04 júl 2018 13:26

Zocháči bilancovali uplynulý školský rok a lúčili sa Doporučený

Napísal(a) Z. Jakubejová
Ohodnotiť túto položku
(1 Hlasovať)

Leto - štyri písmená, ktoré pre nás znamenajú tak veľa. Jemne pofukujúci vetrík, lesknúca sa rosa v tráve, slnko vystupujúce vysoko na oblohu, kŕdeľ lastovičiek poletujúcich sem a tam… Kto by nemal rád toto ročné obdobie? S letom sa spája teplo, voda, slnko, vôňa malín, jahôd, chuť sladučkej zmrzliny i prvých lások. Končí sa tiež školský rok a prichádzajú prázdniny.

Neobišli ani nás, Zocháčov, a tak sme v piatok 29. júna 2018 strávili spolu posledné spoločné chvíle, aby sa na našom javisku vystriedalo množstvo malých i veľkých Zocháčov, ktorí si z rúk našej pani riaditeľky, triednych učiteliek a vzácneho hosťa prevzali množstvo uznaní a ocenení. Naším vzácnym hosťom bola Ing. Diana Lamperová, riaditeľka Múzea Prvého slovenského gymnázia v Revúcej,

ktorá už dlho patrí do veľkej rodiny Zocháčov.

V školskom roku 2017/2018 získalo od riaditeľky školy až 106 žiakov pochvalné uznania za výborný prospech, vzorné správanie, schopnosť spolupráce a ochotu pomôcť iným, za prístup k vyučovaniu a reprezentáciu školy v predmetových a športových súťažiach.Okrem pochvalných uznaní sme žiakom udeľovali aj naše významné školské ocenenia, ako sú Osobnosť školy, Cena školy a Rytier školy.

Najvyšší III. stupeň ocenenia Osobnosť školy pozostáva z červenej stužky a medaily Osobnosť školy, ktoré navrhuje hlasovaním pedagogická rada. V závere tohto školského roka získalo toto ocenenie 14 žiakov našej školy, ktorí splnili všetky kritériá. Sú to žiaci: Lívia Dorková, Lukáš Ganaj, Marek Hrivnák, Emma Murková, Emanuela Šoučíková, Kristína Anna Vajdová, Emma Zlatnická, Kristína Spišáková, Adam Vaľko, Lenka Kožejová, Viktória Sendreiová, Samuel Skybjak, Diana Koniarová a Jakub Miartin.

Ďalším významným ocenením je Cena školy, ktorú v tomto školskom roku získali dve naše deviatačky - Ema Kapustová a Vladimíra Kucháriková - za dosahovanie veľmi dobrých výsledkov a za šírenie dobrého mena školy reprezentovaním v športových i vedomostných súťažiach na všetkých úrovniach.

Po niekoľkoročnej prestávke sme udelili aj významné ocenenie Rytier školy. Všetci vieme, že rytiersky čin je záslužný čin, čin nápomocný inému v núdzi, čin poskytujúci ochranu. O takýto čin sa zaslúžila Vladimíra Kucháriková, žiačka IX. B triedy, a získala sošku rytiera za duchaprítomnosť a odvahu konať v okamihu, keď bolo treba pomôcť mladšej spolužiačke a ochrániť ju pred útokom psa.

Koniec školského roka znamená aj koniec jednej životnej etapy pre deviatakov, ktorí sa s nami krásne rozlúčili a nám ostalo už len popriať im veľa šťastia na ich ďalšej ceste životom. Nelúčili sme sa však len s deviatakmi, ale aj s našou drahou kolegyňou Helkou Peniakovou, ktorá odchádza do vytúženého dôchodku. Patrí jej naša veľká vďaka za roky života venované našim žiakom, ktorých vždy s nekonečnou láskou a trpezlivosťou učila novému a nepoznanému. Lúčili sme sa aj do tretice s našou pani zástupkyňou Jarkou Koňuchovou, ktorá už v ďalšom školskom roku nebude vykonávať túto funkciu. Novou zástupkyňou pani riaditeľky bude od septembra pani učiteľka Evka Vidová.

V závere nášho stretnutia pani riaditeľka vyslovila tú vytúženú vetu a rozišli sme sa do tried, kde si žiaci prevzali vysvedčenia z rúk triednych učiteľov a vybehli v ústrety novým prázdninovým dobrodružstvám.

Mgr. Z. Jakubejová

 

 

Čítať 1728 krát Naposledy zmenené streda, 04 júl 2018 21:10

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!