streda, 27 marec 2019 10:46

Marec – mesiac kníh v ZŠ J. A. Komenského v znamení spolupráce s mestskou knižnicou Doporučený

Napísal(a) Mgr. I. Šavlíková
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Marec – prvý jarný mesiac, ktorý sa spája nielen s príchodom slnečných dní či prvých prác v záhradkách, ale i s odpočinkom v podobe čítania kníh. O tom, že marec je mesiacom kníh počúvame už od nepamäti. S týmto mesiacom sa knihy spájajú vďaka Matejovi Hrebendovi, ktorému tak vzdali úctu.
V spolupráci s knihovníčkou z Mestskej knižnice Samuela Reussa pani Meriačovou a našimi šikovnými žiakmi ZŠ J. A. Komenského v Revúcej, sme si pripravili malú rozlúčku s mesiacom kníh. 26.3.2019 sme venovali naše čitateľské posedenie súčasnej spisovateľke Gabriele Futovej. Využili sme recitačné schopnosti žiakov, ktoré v pomyselnom rozhovore s autorkou priniesli mnohé informácie o jej živote.

Žiaci z recitačného krúžku si okrem zaujímavých ukážok z autorkiných kníh pripravili aj prezentáciu a projekt, pre lepšiu vizuálnu predstavivosť.

V závere sme viedli diskusiu o knihách a hlavne sme knihy reálne držali v rukách, aby sa nezabúdalo na pocit a vôňu, ktorú nám knihy pri čítaní ponúkajú.

Spolupráca žiakov z recitačného krúžku 7.B triedy a pani Meriačovej sa vydarila na výbornú. Zo spoločného stretnutia sme odchádzali s novými informáciami a obohatili sa o zážitky, ktoré sa nedajú kúpiť.

Mgr. I. Šavlíková

Čítať 1096 krát Naposledy zmenené streda, 27 marec 2019 17:38

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!