streda, 17 apríl 2019 11:41

Sme najlepší v Banskobystrickom kraji Doporučený

Napísal(a)
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Dňa 12. 4. 2019 sa žiaci našej ZŠ s MŠ v Jelšave zúčastnili finálového kola súťaže Jazykový kvet v Banskej Bystrici s divadelnou hrou v anglickom jazyku „The Teenage Christmas Carol“ s našimi šikovnými hercami – Michaelou Sabonovou, Danielom Jozefom Poperníkom, Svetlanou Javorčíkovou, Simonom Sedlákom, Veronikou Gérecovou, Simonou Pollákovou, Martinom Kolesárom, Letíciou Ďurákovou, Nikolasom Balážom, Danielom Buchaľom, Sofiou Chlebušovou, Patrikom Kolesárom, Adriánom Pollákom, Sabínou Kolesárovou a Jakubom Hrivnákom. V tomto ročníku sme nenašli premožiteľa a získali sme prvé miesto v Banskobystrickom kraji. V máji náš súbor postupuje na celoslovenské finále.

Vynikajúco sa darilo aj žiačkam v poézii a próze v nemeckom jazyku, ktoré ako jediné z Banskobystrického kraja postúpili na krajské finále a následne aj do celoslovenského finále. Na krajskom finále obsadila Veronika Gérecová prvé miesto s básňou od Wilhelma Buscha „Die Freunde“. Druhé miesto si odniesla Klaudia Enická s rozprávkou „Die Prinzessin auf der Erbse“ od Hansa Christiana Andersena.

jel Ocenené recitátorky 2    jel Veronika Gérecová 1    jel Klaudia Enická 1

 

Sme veľmi radi, že sme uspeli pred odbornou komisiou, ktorá rozhodovala v zložení štyroch vysokoškolských pedagógov z Univerzity Mateja Bela v Banskej Bystrici.
Víťazom gratulujeme a držíme palce na súťaži, kde si zmerajú svoje výkony s víťazmi krajských kôl na Slovensku.

Mgr. Martina Kolesárová, Mgr. Martina Hrivnáková

 

 

Čítať 1695 krát Naposledy zmenené streda, 17 apríl 2019 12:17

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!