streda, 17 apríl 2019 12:23

"Zocháči" sú súčasťou Dňa narcisov Doporučený

Napísal(a) Mgr. Pirochová
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Deň narcisov je dňom boja proti rakovine. Tento deň sa nesie v žltej farbe umelých a živých narcisov na podporu všetkých, ktorí čelia zákernej rakovine. Zakúpením tohto jarného kvietku dobrovoľnou čiastkou každý vyjadril spolupatričnosť a podporu onkologickým pacientom. Finančná zbierka sa vracia verejnosti späť vo forme financovania programov a projektov na podporu onkologických pacientov i širokej verejnosti.
Deň narcisov je jediná verejno-prospešná zbierka Ligy proti rakovine a tento rok sa konal už po 23-krát. Ulice mesta Revúca sa 11.apríla 2019 zaplavili dobrovoľníkmi – žiakmi aj zo ZŠ Ivana Branislava Zocha

so žltými narcismi a každý, kto si ich pripol na svoj odev, vyjadril podporu a spolupatričnosť s tými, ktorí bojujú s rakovinou. Vhodením dobrovoľného príspevku do pokladničky dobrovoľníkov – Dňa narcisov každý pomohol získať finančné prostriedky na pomoc onkologickým pacientom a ich rodinám na celom Slovensku. V tomto roku sa nám podarilo vyzbierať sumu 680,03 €. Naše deti sú hrdé na to, že môžu pomôcť ľuďom, ktorí to ozaj potrebujú. Táto zbierka prebieha na našej škole každoročne a už teraz sa chystáme na ďalší ročník zbierky Deň narcisov.

Mgr. Pirochová

 

Čítať 1201 krát Naposledy zmenené štvrtok, 18 apríl 2019 12:32

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!