utorok, 08 júl 2014 13:20

Posledné zvonenie slávnostne ukončilo školský rok v ZŠ Ivana Branislava Zocha

Napísal(a) Mgr. Zuzana Kováčová
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

ra koniec5a„V našej škole všetko žije, až nám z toho srdce bije ...,“ toto sú prvé verše školskej hymny ZŠ Ivana Branislava Zocha v Revúcej, ktorou sme otvorili slávnostné ukončenie školského roka 2013/2014. Uskutočnilo sa v piatok 27. júna 2014 v MsDK v Revúcej. Všetkých privítala richtárka školy Tímea Petrovičová. Zišli sa tu všetci učitelia a žiaci, aby pred vytúženým odchodom na prázdniny na chvíľu zastali a zhodnotili výsledky svojej celoročnej práce. Na slávnostnom ukončení školského roka sme privítali aj významného hosťa Ing. Igora Kvetka, PhD., vedúceho Oddelenia školstva, kultúry a športu MÚ Revúca a rodičov našich ocenených žiakov. 
O tom, že v našej škole skutočne všetko žije, ako hovoria slová školskej hymny, sme sa mohli presvedčiť bohatým programom nášho stretnutia. Ocenili sme našich najlepších žiakov významnými školskými oceneniami, vyhodnotili sme športové olympiády, pani riaditeľka s pani zástupkyňou pochválili našich žiakov za rôzne úspechy, ktoré dosiahli počas školského roka, vyhodnotili sme súťaže, v ktorých sa umiestnili na rôznych úrovniach a odmenili ich, vyhodnotili sme zber papiera a záver nášho stretnutia patril našim deviatakom, ktorí sa  

3s nami rozlúčili.

Významným ocenením našej školy je Osobnosť školy. Žiaci ho môžu získať za morálne hodnoty, ktorými disponujú, vedia sa vcítiť do pocitov iných, robia dobré skutky a neočakávajú za ne žiadnu protislužbu. Ocenenie pozostáva z troch stupňov. Najvyšší stupeň, červenú stužku a medailu Osobnosť školy, získali Lenka Kožejová, Alexandra Fandáková, Viktória Sendreiová, Simona Sokolová a Simona Šranková zo IV. A triedy, Dominika Husaniková a Peter Zlatnický z IX. B triedy.
Ďalším významným ocenením je Cena školy, jej držiteľom sa stáva žiak, ktorý šíri dobré meno školy reprezentáciou vo vedomostných a športových súťažiach na všetkých úrovniach či disponuje takými morálnymi vlastnosťami, že prispieva k rozvíjaniu dobrých vzťahov medzi spolužiakmi a učiteľmi.

1V školskom roku 2013/2014 získali Cenu školy: Marek Oravec, žiak I. A triedy – za 2. a 3. miesto na Majstrovstvách Slovenska v kixboxe, Gerhard Kevin Lázok, žiak IV. A triedy – za 2. miesto v medzinárodnej súťaži v hre na keyboard, tým získal aj grand stredoeurópskej nadácie Talent novej Európy na 3 roky, Lea Sviežená, žiačka V. A triedy – za 3. miesto v celoslovenskej súťaži v tancovaní štandardných a latinskoamerických tancov, Janka Guláková, žiačka VII. A triedy – za 3. miesto na Majstrovstvách Slovenska v kickboxe, Barbora Gombárová a Natália Koniarová, žiačky IX. B triedy – za úspešnú reprezentáciu školy v športových súťažiach na všetkých úrovniach, Ján Kotlarčík, žiak IX. B triedy – za 1. miesto v vo volejbalovom turnaji Mix Midi družstiev Slovenska.

4Posledným významným ocenením je Rytier školy. Sošku rytiera môžu žiaci získať za hrdinský čin vyznačujúci sa mravnými vnútornými hodnotami žiaka.
5Rytierom školy sa stal Ján Švonavec, žiak IV. B triedy, za vrátenie nájdených peňazí.
Všetkým našim oceneným žiakom poblahoželala naša pani riaditeľka Mgr. Adriana Kvetková a pán Ing. Igor Kvetko PhD.
Na záver stretnutia sa nám prihovorili deviataci Dominika Husaniková a Patrik Kopkáš, ktorí sa všetkým poďakovali za deväť spoločne strávených rokov, potom nám deviataci zatancovali ukážky z Venčeka a rozlúčili sa s nami aj peknou pesničkou. Bodku za slávnostným ukončením školského roka 2013/2014 dala naša pani riaditeľka slávnostným príhovorom a vyhlásením prázdnin.
Posledné pomyselné zvonenie je už teda za nami, tak si spoločne poprajme pekné leto plné nezabudnuteľných zážitkov a oddychu.
Mgr. Zuzana Kováčová

 

Čítať 3367 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:37

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!