×

Výstrahy

JFolder: :files: Cesta nie je priečinok. Cesta: [ROOT]/images/skola/zakladna/zocha/kalokagatia
×

Poznámka

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/skola/zakladna/zocha/kalokagatia
pondelok, 02 jún 2014 22:20

Prvý júnový pondelok mal oslavnú príchuť aj pre Zocháčov

Napísal(a) Ing. Alena Kvetková
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

ra mdd-DSC 0422aPrvý júnový pondelok v ZŠ I. B. Zocha mal oslavnú príchuť. To sme si my, žiaci a učitelia, pripomenuli medzinárodný deň detí. Uvítací panel vo vestibule školy, ovenčený balónmi a blahoželaniami v rôznych cudzích jazykoch, umocnil špeciálnu atmosféru tohto dňa.
Deti dnes nečakali písomky, skúšanie, alebo cvičenia, ale zábava, adrenalín a súťaženie. To, že fantázia a tvorivosť nie sú našim žiakom cudzie, ukázali pri vstupe do tried, kde ich čakala prvá aktivita - súťaž o najlepšie básnické črevo, kde mali vymyslieť básničku s tematikou Dňa detí. Poetickú náladu vystriedal adrenalínový zážitok z prezentácie vojenskej techniky OZ SR. Deti mali možnosť vidieť najnovšiu vojenskú bojovú techniku, vyskúšali si masky a vojenské oblečenie.
Netradičné dopoludnie vyvrcholilo zábavno – súťažnými disciplínami, v ktorých si žiaci preverili nielen fyzickú zdatnosť a šikovnosť, ale aj zručnosť a dôvtip. Ich výkony, mnohokrát hodné zápisu do Guinessovej knihy rekordov, mali určite na svedomí aj žiaci SSOŠ – odboru hostinský, ktorí im na dočerpanie energie a uhasenie smädu namiešali rôznofarebné magické nápoje. 

Vyhlásením víťazov a ocenením „rekordérov“ podujatia, sa program dňa naplnil a žiaci odchádzali domov plní zážitkov a dojmov z vydareného dňa.

A tu sú už verše víťaznej básne, ktorá získala najviac žiackych a učiteľských hlasov:

Deň detí je naša radosť, 
každému sa ujde sladkosť. 
Cukrík, koláč, čokoláda, 
kakavko i marmeláda. 

Každý rok nám srdce plesá, 
na deň detí jašíme sa. 
Oslávme ho v škole hrami, 
radosťou a súťažami. 

No povedzte, nedrieme v tých našich deťúrencoch skrytý talent?
Ing. Alena Kvetková,

ZŠ I. B. Zocha Revúca

 

Čítať 1938 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:42

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!