×

Výstrahy

JFolder: :files: Cesta nie je priečinok. Cesta: [ROOT]/images/skola/zakladna/zocha/kalokagatia
×

Poznámka

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/skola/zakladna/zocha/kalokagatia
nedeľa, 22 marec 2015 21:39

Revúcki Zocháči sa vode venovali s tabletmi

Napísal(a) A. T.
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

ra voda 9 1 aV piatok 20. marca 2015 sme si v dvojdňovom predstihu pripomenuli Svetový deň vody. Žiaci všetkých ročníkov ZŠ I.B. Zocha v Revúcej počas prvých dvoch hodín pracovali na projektoch so spoločnou témou, ktorou bola voda, jej význam pre ľudstvo a dôležitosť jej ochrany. Okrem debát a diskusií o vode pracovali aj na projektoch, v ktorých sa snažili vyzdvihnúť význam vody pre ľudstvo, odôvodniť potrebu jej ochrany.

Potom sa jednotlivé triedy aj so svojimi učiteľmi presunuli do terénu, kde hľadali a pozorovali rôzne vodné zdroje, ich stav a znečistenie.

ra voda 8 1ra voda 9 1ra voda 3 4ra voda DSC 0678Novinkou počas tohto dňa zážitkového vyučovania bolo to, že žiaci v teréne pracovali s tabletmi. Svoje pozorovania si fotili, priamo v prostredí programu S-poznámka, ktoré im operačný systém na tabletoch ponúka vytvorili prezentácie plné fotografií a komentárov k nim. Keďže vyučovanie v teréne sa konalo v čase zatmenia Slnka, žiaci vo svojich prezentáciách nemohli nespomenúť aj tento zaujímavý úkaz.

Do školy sa vrátili nielen plní vedomostí o vode, nadšení prírodným úkazom, ktorý sa tak často nevidí, ale aj uchvátení novými metódami spracovania učebnej látky počas zážitkových

vyučovacích hodín.

( A.T.)

Čítať 1869 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:43

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!