×

Výstrahy

JFolder: :files: Cesta nie je priečinok. Cesta: [ROOT]/images/skola/zakladna/MD_Lúka/nova
×

Poznámka

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/skola/zakladna/MD_Lúka/nova
utorok, 06 október 2015 11:26

V Muránskej Dlhej Lúke minister školstva slávnostne otvoril novú budovu Základnej školy

Napísal(a) M. Podolinská
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

mdl nova skola 1aPondelok 5. októbra 2015 bol pre nás výnimočný. Naša nová budova Základnej školy v Muránskej Dlhej Lúke bola slávnostne otvorená. Pozvanie prijal minister školstva, vedy výskumu a športu Slovenskej republiky, Juraj Draxler, ktorý spolu s riaditeľkou školy prestrihnutím pásky budovu otvoril.
Slávnostného otvorenia sa zúčastnili aj ďalší významní hostia. Vedúca odboru školstva v Banskej Bystrici Mgr. Ingrid Haringová, bývalý štátny tajomník MŠVVaŠ SR Ing. Štefan Chudoba, PhD., prednosta okresného úradu v Revúcej Ing. Peter Balogh a starosta obce Muránska Dlhá Lúka Ing. Marek Nosko. A, samozrejme, tí najdôležitejší, žiaci a učitelia školy.
Po prestrihnutí pásky nasledovala oficiálna časť, ktorú otvorila riaditeľka školy Mgr. Monika Podolinská. Program pokračoval vystúpením žiakov, a po ňom sa už prítomným prihovoril pán minister. Vyzdvihol význam modulovej školy pre celú komunitu, ocenil prácu školy, ktorej dobré meno už dávno prekročilo hranice regiónu. Starosta obce vo svojom príhovore poďakoval všetkým, ktorí sa spolupodieľali na jej výstavbe a dokončení. 
Prehliadka školy bola tou časťou programu, na ktorú sa tešili všetci žiaci asi najviac. Chceli predviesť svoje úspechy, schopnosti aj vedomosti. Triedy a chodby, ktoré sú plné ich prác.

Vyjadrili svoje túžby stať sa murárom, automechanikom, ale aj učiteľom či futbalistom. Boli úprimné, otvorené a spontánne. Možno si v tom momente neuvedomovali dôležitosť človeka, ktorí ich povzbudzoval, ale boli šťastní a viem, že na túto návštevu tak skoro nezabudnú.
Nová modulová škola je pre nás miestom, kde nadviažeme na našu prácu a úspechy z minulých rokov. Kde budeme aj naďalej pokračovať v napĺňaní našich cieľov. Sme šťastní, lebo máme tých najlepších žiakov, akých si môžeme želať a pani učiteľky, ktoré ešte stále nestratili zmysel pre humor, tvorivosť a fantáziu.
M. Podolinská

{gallery}skola/zakladna/MD_Lúka/nova{/gallery}

 

Čítať 1616 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:58

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!