pondelok, 30 november 2015 13:34

Každý dobrý skutok, ktorý vykonáme počas adventu, bude postupne zdobiť vianočný stromček

Napísal(a) Mgr. Katarína Krištofová
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

advent DSC 0155 a

Včerajšou nedeľou (29.11.2015) sa začal adventný čas. Slovo advent pochádza z latinského „adventus“ a znamená príchod. Symbolom adventného obdobia, ktoré trvá štyri týždne, je adventný veniec so štyrmi sviecami - tie sa postupne zapaľujú počas štyroch adventných nedieľ. Prvú zo štyroch adventných sviečok na tradičnom adventnom venci sme zapálili už v nedeľu 29. novembra.
V ten istý deň nám v škole začali odbíjať adventné hodiny, ktoré nám budú ukazovať čas až do vianočného rána 25.12.

Adventné obdobie nie je len časom predvianočnej nákupnej horúčky. Má predovšetkým svoj duchovný obsah. My sme sa aj v tomto školskom roku rozhodli pripojiť k množstvu ľudí, ktorí chcú adventný čas prežiť nielen upratovaním bytov, ale aj „uprataním“ svojich sŕdc. Podobne ako v minulom školskom roku, aj teraz sme otvorili dvere „školy dobrých skutkov“, v ktorej každý deň ponúkneme jeden dobrý skutok z našich školských zlatých pravidiel, ktorý budeme konať nielen v škole, ale aj doma v rodinnom kruhu. Každý dobrý skutok, ktorý vykonáme, bude postupne zdobiť vianočný stromček postavený vedľa adventných hodín. Čím viac skutkov urobíme, tým krajší bude stromček. Čakajú nás dni plné pomoci druhým, dobre vykonanej práce, slušného správania, úprimnosti a čestnosti, dni čarovných slov či úcty k druhým ľuďom a prírode.
Prajeme nám všetkým, aby sme tento adventný čas prežili naplno a čo najlepšie sa pripravili na slávenie Vianoc v kruhu našich najbližších.

Mgr. Katarína Krištofová
ZŠ I.B. Zocha Revúca

 

Čítať 3107 krát Naposledy zmenené pondelok, 30 november 2015 14:10

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!