štvrtok, 17 december 2015 23:16

Deň počítačovej bezpečnosti si pripomenuli aj žiaci ZŠ I. B. Zocha v Revúcej

Napísal(a) Mgr. Andrea Tokárová
Ohodnotiť túto položku
(1 Hlasovať)

ra GfpEaQWX 1aDeň počítačovej bezpečnosti sa oslavuje od roku 1988. Je určený na zvýšenie informovanosti o význame a potrebe ochrany počítačov a dát. Pripomína ľuďom nevyhnutnosť počítačovej bezpečnosti pred rôznymi hrozbami. Počítačoví odborníci poskytujú viac ako 50 spôsobov na zabezpečenie ochrany počítačov a v nich uložených dát.
Téma počítačovej bezpečnosti sa týka nielen dospelých, ale aj žiakov, ktorí denne používajú počítače, tablety, či mobily. Túto skutočnosť si pripomenuli aj žiaci ZŠ I. B. Zocha v Revúcej.

Téme sa venovali na hodinách informatiky a etickej výchovy. Kým tí najmenší sa oboznámili s webom ovce.sk, pozreli si v rámci hodín etickej výchovy vybrané videá z tohto servera, na hodinách informatickej výchovy si zahrali hry z tohto servera a porozprávali sa o nebezpečenstvách, ktoré číhajú na internete, štvrtáci v grafickom editore kreslili obrázky o počítačovej bezpečnosti. Piataci písali krátky text s príhodou, ktorá sa im stala alebo mohla stať, ak by svoje dáta poskytli cudzím osobám. Všetci starší okrem absolvovania testov počítačovej bezpečnosti vytvárali prezentácie na túto tému.
Žiaci si aj vďaka tejto aktivite uvedomili, aké dôležité je chrániť si svoje osobné údaje, svoje dáta a svoj počítač pred rôznymi hrozbami.
Mgr. Andrea Tokárová

 

Čítať 3790 krát Naposledy zmenené štvrtok, 17 december 2015 23:39

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!