sobota, 28 október 2017 11:33

Medzinárodný deň školských knižníc u Zocháčov

Napísal(a) Mgr. J. Koňuchová
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Dňa 23.10.2017 sa v Základnej škole Ivana Branislava Zocha v Revúcej uskutočnilo podujatie Deň v školskej knižnici s Milanom Rastislavom Štefánikom. V tomto školskom roku bola vyhlásená veľmi náročná téma, nakoľko meno Milana Rastislava Štefánika sa v osnovách ZŠ spomína veľmi skromne. Informácií o tejto významnej osobnosti našich dejín je aj v našej knižnici veľmi málo. Žiakov spolu s učiteľmi to ale neodradilo, pozháňali si encyklopédie, staré učebnice a spoločne pracovali na projektoch.

23.10.2017 počas vyučovania v čase od 8,00 – 14,00 žiaci v školskej knižnici čerpali vedomosti, spracovávali ich.

Žiaci a učitelia 4.ročníka si ako námet pre Deň v školskej knižnici s Milanom Rastislavom Štefánikom vybrali tvorbu obalov na knihy o Štefánikovi. V ďalšej časti vyučovacích hodín v triedach spolu so svojimi triednymi učiteľmi vymýšľali a vyrábali obaly na knihy. Obaly boli rôzne podľa toho, čo žiakov na Štefánikovi zaujalo. Boli to rôzne oblasti – Štefánik ako hvezdár, Štefánik ako letec, Štefánik a jeho mohyla.

Žiaci a učitelia II. stupňa našej školy sa zoznamovali s M.R. Štefánikom v školskej knižnici cez encyklopédie, pomáhali si informáciami z internetu. Rozobrali si po triedach Štefánika ako všestrannú osobnosť. Každý kolektív sa venoval len časti životnej etapy jeho života. Tak vytvorili žiaci druhého stupňa komplexný obraz o Štefánikovi cez dielčie projekty. Získali informácie a množstve životných príležitostí, ktoré tento významný človek využil.

Deti zo školského klubu si v rámci záujmovej činnosti pripomenuli M.R.Štefánika hlavne ako vojaka a letca. Takto sa im páčil najviac. Najprv si vyrábali v školskej knižnici vojenské čiapky, potom lietadielka, s ktorými sa pretekali, kto je lepší a šikovnejší „Štefánik“.
Podujatie bolo zaujímavé a určite obohatilo vedomosti našich žiakov.
Mgr. J. Koňuchová

 

Čítať 1443 krát Naposledy zmenené sobota, 28 október 2017 11:43

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!