pondelok, 01 január 2018 19:42

Dobrých skutkov nikdy nie je dosť... Doporučený

Napísal(a) ZŠ
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Aj škola môže pomáhať. To si povedali členovia Školského parlamentu pri ZŠ J. A. Komenského v Revúcej a mesiac december vyhlásili za Mesiac dobrých skutkov. Rozhodli sa spolu so spolužiakmi pomôcť potrebným a robiť dobro. A ako sa im darilo ?

 

Žiaci 6. A triedy, keďže radi pečú, tak sa stretli v školskej kuchynke, strúhali a miesili cesto na syrové srdiečka. Voňala celá škola, veď aj napiekli celú misu. Tesne pred Vianocami sa s týmito voňavými srdiečkami vybrali do Cilky – zariadenia pre seniorov. Pripravili si pre nich aj vianočný tanček. Po príchode do Cilky ich už čakali v jedálni ujovia a tety, ktorí sú odkázaní na odbornú pomoc. Srdiečka sú tiež symbolom lásky, ktorú si počas Vianoc akosi častejšie prejavujeme. V očiach niektorých tetičiek sa zaligotala aj slzička. S prianím príjemných a šťastných Vianoc sa lúčili s našimi seniormi a v mysliach sa im vynáralo mnoho otázok, na ktoré však budú poznať odpoveď, až keď budú dospelí.

O ďalší dobrý skutok sa posnažili aj žiaci zo 7. A triedy. Vyzbierali peniaze zo svojho vreckového na darčeky pre psíkov z útulku, za ktoré kúpili vodítka, obojky a hračky, ktoré potom do útulku odniesli a hneď ich aj vyskúšali. Išli psíkov vyvenčiť, potom im vyčistili výbeh a vymenili vodu. Cestou domov sa zastavili pozdraviť a popriať „šťastné a veselé“ aj dve dôchodkyne, ktoré ich obdarovali aj malým darčekom. 

Pomôcť nášmu mestskému útulku sa rozhodli prostredníctvom darčekov a krmiva aj žiaci 5. C, 8. A a 9. A triedy. Veľkou pomocou pre útulok bude aj výťažok z našej každoročnej charitatívnej akcie – EKOBURZY 2017.

skutok2017eŽiaci 2. A triedy zozbierali v úvode mesiaca december svoje hračky a napísali sprievodný list pre detičky z Detského domova v Dobšinej. Zabalený balík a jeho obsah putoval Slovenskou poštou do detského domova pod vianočný stromček. 

Konať dobré skutky sa samozrejme rozhodli konať aj zvyšné triedy Základnej školy J. A. Komenského. Žiaci 1. B, 2. B a 3. A triedy pripravili krmidlá pre vtáčiky v areáli školy, a tiež odniesli mikulášsky darček – ovocie, semienka pre lesné zvieratká do lesa v blízkosti školy. 

Žiaci 1. A, 3. B a 4. B triedy vyrobili vianočné pozdravy a malé darčeky pre svojich chorých spolužiakov, ktorí trávili predvianočný čas doma a bohužiaľ aj v nemocnici. 

5. B trieda sa vybrala do ulíc nášho mesta a jeho obyvateľom rozdávala v predvianočnom čase vlastnoručne vyrobené vianočné pozdravy. 

Žiaci 7. B triedy sa rozhodli zapojiť do zbierky potravín organizovanej slovenskou charitou v obchodných reťazcoch. Dňa 10. novembra 2017 drobnými nákupmi potravín, prostriedkov hygienickej potreby, ale aj sladkosťami pomohli zmierniť chudobu sociálne odkázaným rodinám v našom meste.

Sme hrdí na svoju školu, sme hrdí na svojich žiakov, ktorí aj keď netrpia nedostatkom, vedia robiť dobro a vedia pomôcť tým, ktorí ich pomoc potrebujú a budú tak robiť aj v roku 2018.

      skutok2017bskutok2017cskutok2017dskutok2017gskutok2017h skutok2017f

 

Čítať 1918 krát Naposledy zmenené streda, 03 január 2018 20:36

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!