piatok, 11 január 2013 19:08

Anketa: Ktoré tradičné jedlo považujete za symbolické pre Gemer? Doporučený

Napísal(a)
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Na stránke Maj Gemer pribudlo ďalšie kolo ankety, ktoré sme venovali tradičným gemerským jedlám. Chceme ňou zistiť, ktoré jedlo považujete Vy za typicky gemerské. Máte takto možnosť vybrať si niektoré z ponúknutých jedál, ktoré obľubujete, pripravujete si ho aj doma, alebo by ste ním ponúkli svojich hosťov z iných regiónov Slovenska, alebo aj zo zahraničia. Ktoré jedlo by ste im teda ponúkli? Možnosti: 1. Bryndzové halušky, 2. Cíbliky, 3. Gemerské guľky, 4. Kyslá polievka, 5. Papcún, 6. 

Pirohy, 7. Škorce, 8. Čír s bryndzou, 9. Paprikáš, 10. Plnená kapusta. Budeme radi, ak sa zapojíte do spomínanej ankety a využijete i takúto formu prejavenia svojho názoru na tradičnú gemerskú kuchyňu.
Už sa všetci tešíme aj na vaše vyjadrenia v komentároch pod týmto článkom, kde máte zároveň aj možnosť rozšíriť ponúknutý zoznam gemerských jedál.
Stránka Maj Gemer rada uverejní aj vaše dlhšie rozprávanie a spomínanie na časy, keď vám naše regionálne dobroty pripravovali vaši rodičia a starí rodičia, či ako to kedysi rozváňalo u vašich susedov. Môžete nám ponúknuť aj nejaké staré osvedčené či zabudnuté recepty a obohatiť tak kulinárske možnosti všetkých našich čitateľov. 

{jcomments on}

Čítať 3730 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:09

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!