piatok, 24 apríl 2015 11:52

Juraj je v našom v kalendári iba raz do roka

Napísal(a) Fero Fundja
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

juraj rolnik 1aDnes slnko zobudilo nás a mračná sa voľajako do dažďa neženú na stanici Slovensko jedna, ako každé ráno ohlásili dnešnú tému, a to deň Juraja, podľa gréckeho pôvodu, roľníka, slovenský agrárny národ si na to pomaličky už aj zvyká. Nech boli už témy tohoto dňa v minulosti i durenie oviec na zelenú pašu, či jarných kvetín, vždycky vyhlasovači témy nezabudnú na túto aktuálnu našu. 
Juraj je v našom v kalendári iba raz do roka, to je pravda holá a dnes ju ani výročie vypustenia Habblovho teleskopu nezdolá. Počuť všeličo i také správy sa šíria, že sa chystá jeho náhrada, že už nezodpovedá dobe, že málo zaostrené snímky nám tu posiela, že sa ná nás spoza tej tridsiatej druhej galaxie zvesela iba vyškiera. 
Preto vesmírne svetové agentúry USA, Slovenska a Kanady stratili trpezlivosť a hodlajú odstrániť tieto nemilé nedostatky. Okrem nových kamier, batérii a rôzne iné prepotrebné nasi fujaristi 1"seno" chcú dať novému teleskopu konečne i celkom nové meno. Vyhlásili verejnú súťaž na túto tému veľmi populárnu, čo je vhodný čas na impulz pre nás, aby sme zdvihli zadky, dali sa dohromady a pre meno Juraj dali svoj hlas. Bol by to, po prvé, darček pre našich priateľov, čo dnes a o rok a i ďalej sa zúčastňujú týchto hier. Po druhé, ozdoba

pre teleskop a reklama by sa šírila a možno by zablúdila i do čiernych dier! 

Jurajov teleskop nám posiela také a také správy a zábery by sa šírilo a nie nejaký Habblov alebo Jamesov, a podobne, to by nám znelo všetkým celkom iste veľmi milo.
Takže okrem dnešných zdarilých osláv moji milí Ďurkovia a Jirkovia, či ste ešte slobodní, či otcovia a či dedkovia, som sa snažil rozšíriť bežnú bačovskú tému a už otrepanú starú a vytiahnuť hudobný nástroj, čo je blízky ovečkám, našu už i vo vesmíre známu fujaru! Načúvajte, tancujte, spievajte a objímajte sa!
Fero F u n d j a

 

Čítať 2657 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:23

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!