pondelok, 26 máj 2014 14:49

Rad Ľudovíta Štúra I. triedy sluší aj našej Gemerčanke Henriete Farkašovej

Napísal(a) MG-OD (teraz.sk)
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

ba vyznamenanie1a

Naša Gemerčanka zrakovo postihnutá zjazdárka Henrieta Farkašová si dnes spoločne so slovenskou biatlonistkou Anastáziou Kuzminovou prevzali v Prezidentskom paláci v Bratislave štátne vyznamenanie - Rad Ľudovíta Štúra I. triedy. Prezident Slovenskej republiky Ivan Gašparovič takto ocenil úspešnú olympijskú a paralympijskú reprezentantku za rozvoj slovenského športu a šírenie dobrého mena krajiny v zahraničí.
Pri tejto slávnostnej príležitosti sa obidvom slovenským medailistkám dostalo verejného i osobného uznania aj od prezidenta Gašparoviča, keď vo svojom prejave na adresu obidvoch vyznamenaných športovkýň o. i. povedal: "Je pre mňa vždy potešením, keď môžem na základe dosiahnutých výsledkov a športových úspechov poďakovať za všetkých občanov, ale aj v mene svojom za prácu, ktorú takíto ľudia vykonajú. Pani Nasťa Kuzminová vás chcem veľmi oceniť, pretože ako príslušníčka veľkého národa ste odovzdali svoj talent do služieb Slovenska.ba vyznamenanie2 Som presvedčený, že občania Slovenska vás prijali a že obdiv a úctu budete mať u nich stále. Som presvedčený, že aj vy ste si už Slovensko obľúbili a vaše výsledky svedčia o tom, že pre jeho reprezentáciu odovzdávate

všetko. Pani Farkašová chcem poďakovať aj vám za vašu húževnatosť a vytrvalosť. Rovnako aj vy ste sa už stali niekým, kto Slovensko prezentuje a robí mu dobré meno. Cez vás sa Slovensko stáva známejším vo svete." Henrieta Farkašová je päťnásobnou paralympijskou šampiónkou. Okrem troch zlatých kovov má v osobnej zbierke ešte aj olympijské striebro a bronz z Ruska. Na slávnostnom akte sa takto vyjadrila:"Som šťastná, že aj ja som sa môžem podieľať na šírení dobrého mena Slovenskej republiky. Teší ma a som vďačná za to, že moje dlhoročné úsilie a snahu ocenil aj pán prezident týmto štátnym vyznamenaním. Veľmi si ho vážim a ďakujem veľmi pekne."
Obidvom športovkyniam k udeleniu vysokého štátneho vyznamenania gratulujeme a želáme im, aby naďalej rozdávali potešenie zo svojich úspechov všetkým našim generáciám.

MG-OD

(Zdroj: teraz.sk)

 

Čítať 2593 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:42

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!