sobota, 21 november 2020
sobota, 21 november 2020 19:33

FK Lipovník v sezóne 2000 / 2001

Futbalový klub Lipovník patril do roku 2011 k stabilným účastníkom najvyššej okresnej futbalovej súťaže (1. triedy). Preto o ňom náš spolupracovník Ing. Š. Tomášik napísal článok, v ktorom je detailne popísané účinkovanie v sezóne 2000 / 2001. Článok obsahuje káder, konečnú tabuľku, fotografiu a prehľad dosiahnutých výsledkov s uvedením strelcov gólov (ak to bolo možné zistiť).

Káder: Adam, Filický – Fabian, Ján Gonos, Jaro Gonos, Karnay, Anna, Korintuš, Szücs, Orosz, Parditka, Szoják, Szekeres, Ivan, Drenko, Grecmacher, Balta, Filčák, Podracký, Víglaský, Harhovský, Hagovský, Rencsok, Klinko, Varga, Barczi.

Jeseň

Lipovník – Dlhá Ves 3:0, góly: Harhovský, Rencsok
Dedinky – Lipovník 7:2, góly: Ivan, Szoják

Zverejnené v Futbal
sobota, 21 november 2020 19:12

Poznáme Najkrajšie kŕmidlo X. ročníka

29. októbra 2020 bola verejnosti v priestoroch Gemersko-malohontského múzea v Rimavskej Sobote sprístupnená výstava „Najkrajšie kŕmidlo“ – X. jubilejný ročník. Výstava prezentuje kŕmidlá, ktoré vyrobili žiaci druhého stupňa základných škôl a zodpovedajúcich ročníkov osemročných gymnázií v rámci rovnomennej súťaže. V rámci jubilejného ročníka sa mohli súťažiaci zapojiť aj výtvarnými prácami na tému „Život na kŕmidle“.

„Najkrajšie kŕmidlo“ je názov súťaže a výstavy, ktorú Gemersko-malohontské múzeum pravidelne usporadúva od roku 2006. Výstava má za cieľ nielen prehĺbiť vzťah medzi múzeom a školami, ale aj upriamiť pozornosť detí na prírodu, zvlášť vtáky, ktoré sú v zimnom období odkázané na pomoc ľudí. Súťažná úloha spočíva vo výrobe funkčného kŕmidla, vlastnoručne alebo za pomoci rodičov, pedagógov i kamarátov. Na tento účel je možné využiť najrôznejšie materiály, tak prírodné (napr. drevo, kokosové orechy, či šúpolie), ako aj umelé (napr. plastové fľaše). Jubilejný X. ročník je obohatený možnosťou zapojiť sa aj výtvarnou prácou na tému „Život na kŕmidle“.

Zverejnené v Múzeá