pondelok, 02 január 2023

Ešte 9. decembra 2022 sme v Základnej škole J. A. Komenského uskutočnili 10. ročník EKOBURZY. Cieľom tejto charitatívnej zbierky je ochrana životného prostredia. Snažíme sa aj takto  dať nepotrebným veciam druhú šancu a hlavne vyzbierať finančné prostriedky pre tých, ktorí to potrebujú. Výťažok  burzy  každoročne  používame na nákup potrebných vecí pre opustených psíkov a v tomto roku aj pre mačičky v našom meste. 

Ešte pred odchodom na prázdniny sa nám podarilo nakúpiť a odovzdať krmivo pre psíky z revúckeho mestského útulku a pre mačičky z OZ Vysnené mačky. 

Ďakujeme všetkým, ktorí prispeli počas našej tohoročnej Ekoburzy, a tak urobili pekné Vianoce aj tým, na ktorých sa niekedy počas Vianoc zabúda. 

Zverejnené v Základné školy

Dobrovoľný hasičský zbor mesta Jelšava (DHZM) eviduje k 31. 12. 2022 spolu 63 zásahov, z toho 36 požiarov, 15 technických zásahov a 12 iných technických zásahov. Na tieto zásahy sme boli vyzvaní operačným dôstojníkom Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (KR HaZZ) v Banskej Bystrici, alebo boli ohlásené na ohlasovňu požiarov DHZM Jelšava.
Najviac sa zasahovalo vo štvrtok 13-krát, potom v sobotu 12-krát, v utorok 10-krát, v piatok 9-krát, v nedeľu po 7-krát a v pondelok a v stredu po 6-krát.
Najviac horela suchá tráva 11-krát, suchá tráva a kríky 5-krát, komínové teleso a strecha rodinného domu po 3-krát, kontajner 2-krát a po jednom sme zasahovali pri požiaroch kôlne, lesa, priemyselnej budovy, sena, senníka, izby rodinného domu, nábytku v rodinnom dome, budovy a prístavby – stodoly. Raz bolo vykonané previerkové cvičenie s OR HaZZ v Revúcej a raz bolo vykonané medziokresné (okresy Rožňava a Revúca) taktické cvičenie.

Zverejnené v DHZ