štvrtok, 07 december 2023 15:21

Remeselné Vianoce v OC Optima: Zážitok plný ručne vyrobených pokladov Doporučený

Napísal(a) R. Šimko
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Gemerské osvetové stredisko, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja, v spolupráci s OC Optima opäť pripravilo remeselnícke vianočné trhy, ktoré sú známe aj pod názvom Remeselné Vianoce. Tie sa uskutočnia v obľúbenom košickom nákupnom centre na takzvanom „námestí pri Bille“ od 13. do 17. decembra 2023 od 10.00 do 19.00.

Remeselné Vianoce sú oslavou remeselníckej zručnosti a výnimočných diel, ktoré návštevníkom ponúkne 40 talentovaných remeselníkov prezentujúcich širokú škálu textilných, či kožených výrobkov, ako aj keramiky, hudobných nástrojov a množstva ďalších vlastnoručne vyrobených produktov.

„Remeselnícky jarmok sa uskutoční v košickom obchodnom dome už štvrtýkrát, ale vo vianočnej verzii to bude jeho druhý ročník. Každý, kto navštívi OC Optima, si určite príde na svoje, keďže je ideálnou príležitosťou na nákup originálnych ručne vyrobených darčekov pre blízkych,“ uviedol manažér pre Remeselnícky inkubátor Peter Novotný.

2023 12 13 remeselnicke vianoceRINK je špecializovanou formou podpory ľudových remeselníkov a ľudovo-umeleckých výrobcov a unikátnym nástrojom na vytváranie priaznivých podmienok pre rozvoj tradičného remeselníctva na území Košického kraja. Košický samosprávny kraj a Gemerské osvetové stredisko ho založili v roku 2019, sídli v Dome tradičnej kultúry Gemera v Rožňave.

Aktuálne informácie zo života RINK-u nájdete na stránke www.remeselnickyinkubator.sk a na našich sociálnych sieťach.

Čítať 241 krát Naposledy zmenené štvrtok, 07 december 2023 16:12

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!