piatok, 26 január 2024 10:54

Gemerské osvetové stredisko otvára brány tvorivosti a hľadá skryté talenty Doporučený

Napísal(a) R. Šimko
Ohodnotiť túto položku
(1 Hlasovať)

Aj tento rok je Gemerské osvetové stredisko v Rožňave, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja, pripravené privítať nadšencov umeleckej tvorby na jedinečných súťažiach AMFO, Cineama, Výtvarné spektrum a Vidiečanova Habovka, kde amatéri z celého Slovenska predvedú svoj talent a vášeň pre umenie.

AMFO: Očarujúca ríša amatérskej fotografie

AMFO, je celoštátna súťaž amatérskej fotografickej tvorby na Slovensku, prinesie do popredia ohromujúce vizuálne umenie, ktoré očarí každého návštevníka. Fotografi majú príležitosť podeliť sa o svoje diela a ukázať, že umenie nie je len v štúdiách profesionálov, ale aj v srdciach nadšených amatérov.

Cineama: Rozprávajme príbehy prostredníctvom filmu

Súťaž Cineama otvára dvere svetu amatérskej filmovej tvorby, kde deti, mládež a dospelí autori odhaľujú svoj jedinečný pohľad na svet. V kategóriách: dokumentárny film, hraný film, animovaný film, experiment a videoklip sa diváci môžu tešiť na emocionálne a vizuálne zážitky, ktoré ich nenechajú chladnými.

Výtvarné spektrum: Paleta výtvarnej vášne

Výtvarníci, pozor! Výtvarné spektrum je priestorom pre amatérov, ktorí milujú maľovanie, kreslenie a iné formy výtvarnej tvorby. Súťaž ponúka príležitosť prezentovať ich diela a stretnúť sa s inými tvorcami, čím vzniká jedinečná výtvarná komunita. Odporúčanými témami pre tento, už 61. ročník sú portrét a krajina.

Vidiečanova Habovka: Harmonický zvuk tradičného hudobného folklóru

Vidiečanova Habovka nie je len súťažou, je to hudobný festival a prehliadka, ktorá oslavuje bohatstvo slovenského hudobného folklóru. Súťažiaci sa stretávajú na pódiu, aby prezentovali svoj hudobný talent s príchuťou tradícií.

Tieto mimoriadne obľúbené súťaže sú každoročne plné umeleckých skvostov a inšpirácie.

Ak túžite po tomto umeleckom dobrodružstve, neváhajte a prihláste sa najneskôr do 15. februára 2024 na tomto odkaze. Hlavným partnerom a odborným garantom je Národné osvetové centrum.

Odkaz na prihlásenie: https://www.nocka.sk/chcemsaprihlasit/prihlasenie

 

R. Šimko

 

Čítať 269 krát Naposledy zmenené nedeľa, 28 január 2024 11:02

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!