nedeľa, 05 september 2010 17:07

Čo by malo a nemuselo byť na autobusovej stanici v Revúcej vo vzťahu k cestujúcim Doporučený

Napísal(a) Ing. Ľudovít Barančok
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Obrázok z Revúcej - Kráľov dom. Foto: K. ŽigoLekári upozorňujú na vážne zdravotné dôsledky fajčenia, zákonodarcovia vydávajú zákony na obmedzenie, až jeho zákaz, kontroly dohliadajú na ich dodržiavanie, porušovanie zákazu sankcionujú. Všetci spolu vynakladajú úsilie na ochranu zdravia nás všetkých. Nie je tomu dávno, čo si túto úlohu začala plniť SAD aj v Revúcej tak, ako si to zákon vyžaduje. Na autobusovej stanici sú na viac ako 10 viditeľných miestach vylepené informácie o zákaze fajčenia a mestská polícia i v Revúckych listoch uverejňuje konkrétne prípady porušovania tohto zákazu a postihy, pretože sú aj ľudia nepoučiteľní, zákaz nerešpektujúci, poriadok nemilujúci. Stanica je i napriek tomu čistá vďaka stálemu upratovaniu

a dohováraniu tým fajčiarom, ktorí si aj záhony kvetov zamieňajú za smetisko. Žiada sa častejšie kontrola políciou a zvýšenie postihov, pretože autobusovú stanicu máme novú a chceme ju mať vždy čistú. Nachádza sa v strede mesta.
Ale čo sa udialo. Jedného dňa v časti čakárne bola zriadená trafika. Áno, trafika s tabakom. No a kde sa ponúka tabak, tam predsa zákaz fajčenia nemôže platiť. Takto si to fajčiari vysvetľujú a fajčia. Prístup k okienku trafiky je aj cez kvetinový záhon. A tak zákaz fajčenia a trafika na stanici SAD v Revúcej si protirečia. Predaj novín, informačných materiálov o meste a okolí, suvenírov je ale žiaduci.
O trafiku a tabak sa SAD Lučenec prenajatím priestoru postarala, ale o autobusový cestovný poriadok pre okres Revúca, ktorý by sa dal kúpiť, nie. Naposledy bol vydaný 14. decembra 2003. V okolitých okresoch dopravné spoločnosti a závody, napríklad aj v Rožňave, cestovné poriadky aj pravidelne obnovujú a predávajú. Ústredie SAD Lučenec je od Revúcej ďaleko a k hornému slovenskému Gemeru má stále akýsi zvláštny macošský vzťah. Veď na túto skutočnosť v Revúckych listoch upozorňovali už vo februári roku 2005. Zbytočne. Namiesto autobusového cestovného poriadku Revúčania dostali trafiku. A ešte dodajme, že v okresnom meste v Revúcej sa nedá kúpiť ani cestovný poriadok Železníc Slovenskej republiky. Akoby sa z nášho mesta necestovalo.
Ľudovít Barančok

{jcomments on}

Čítať 3337 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:11

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!