×

Výstrahy

JFolder: :files: Cesta nie je priečinok. Cesta: [ROOT]/images/zdravie/revuca/zos
JFolder: :files: Cesta nie je priečinok. Cesta: [ROOT]/images/obsah/revuca/psg/svatopluk_hrad.jpg
JFolder: :files: Cesta nie je priečinok. Cesta: [ROOT]/images/obsah/revuca/psg
×

Poznámka

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/zdravie/revuca/zos
There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/obsah/revuca/psg/svatopluk_hrad.jpg
There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/obsah/revuca/psg
utorok, 20 december 2011 16:50

Klienti a zamestnanci Zariadenia opatrovateľskej služby Cilka v Revúcej dostali k Vianociam pekný darček Doporučený

Napísal(a) MG
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

V Revúcej dňa 19.12.2011 predseda Banskobystrického samosprávneho kraja Vladimír Maňka, primátorka mesta Eva Cireňová a Rudolf Mišovec, konateľ firmy MGM, s.r.o. Považská Bystrica za prítomnosti pozvaných hostí, klientov a zamestnancov zariadenia opatrovateľskej služby slávnostne dali do používania zrekonštruovanú budovu ZOS  Cilka. Pri odovzdávaní sa pán Vladimír Maňka poďakoval primátorke Revúcej za to, že nerezignovali a využili možnosť získať peniaze z eurofondov.
Budova zo 60. rokov minulého storočia už nevyhovovala viacerým normám a hrozilo jej zatvorenie. Samospráva sa rozhodla pre eurofondy. Získali viac ako 1,3 milióna eur. "Otvorením tohto zariadenia sa skvalitní

nielen pobyt našich klientov, ale aj pracovné prostredie pre našich zamestnancov. Zvykne sa hovoriť, že v živote robíme veľké veci. Ale nie, robíme malé veci s veľkou láskou. A tak vzniklo aj toto zariadenie," povedala v slávnostnom príhovore primátorka Revúcej Eva Cireňová.
Po rekonštrukcii je k dispozícii ubytovanie pre 18 imobilných osôb v rámci prízemia a pre 60 osôb schopných pohybu na prvom a druhom poschodí objektu. Na nové bývanie sa veľmi tešila aj momentálne najstaršia obyvateľka zariadenia, 94-ročná Janka Sivičeková. "Veľmi je tu pekne, spokojná som," povedala babička.Najstaršou obyvateľkou zariadenia je 94-ročná babička Janka Sivičeková. Foto: K. Žigo Celý objekt vrátane vstupu je riešený bezbariérovo.
Predseda BSK Vladimír Maňka sa poďakoval primátorke, za to že nerezignovali a využili možnosť získať peniaze z eurofondov. "Tu nejde o to, že máte nejaké zamestnanie. Je to o tom, že to máte v sebe. Inak by ste to nerobili. Táto práca nie je ohodnotená nikde na Slovensku. Je to vaše poslanie a ja vám všetkým ďakujem, že sa venujete týmto ľuďom, ktorí to potrebujú," povedal Maňka.
Počas rekonštrukcie museli obyvateľov domova dočasne presťahovať. "Časť klientov sme presťahovali do zariadenia Pohoda, niektorí sa dočasne vrátili k príbuzným. Oprava budovy Cilka by sa za plnej prevádzky nemohla vôbec uskutočniť," vysvetlila prednostka mestského úradu Eva Kučeráková.
Bezbariérový vstup a bezbariérovo riešená  celá budova umožňujú  bezproblémový pohyb klientov aj zamestnancov. V rámci prevádzky je poskytované stravovanie 4x denne, zdravotná a opatrovateľská starostlivosť a taktiež 2 x týždenne služby ošetrujúcej lekárky,  sociálna rehabilitácia a ďalšie služby ako upratovanie, pranie, žehlenie, nákupy  a  iné, podľa potrieb klientov. V Cilke je v súčasnosti  68 klientov, o pohodlie  ktorých sa starajú dve zdravotné sestry a 14 opatrovateliek.
Zdroj info: TASR a revuca.sk
Fotografie vyhotovil Karol Žigo

{gallery}zdravie/revuca/zos{/gallery}
{jcomments on}

Čítať 9029 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:23

1 komentár

  • Odkaz na komentáre Maja streda, 14 február 2018 12:25 Napísal(a) Maja

    Na foto je p.Margita Šramková a nie Jana Sivicekova

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!