×

Výstrahy

JFolder: :files: Cesta nie je priečinok. Cesta: [ROOT]/images/kultura/miss
×

Poznámka

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/kultura/miss
piatok, 30 január 2015 10:29

Medzi revúckych žiakov prišli pamätníci, ktorí hrôzy vojny zažili na vlastnej koži

Napísal(a) Mgr. Zuzana Kováčová
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

ra szpb DSC 0492aAj keď už prešlo od 2. svetovej vojny mnoho rokov, stále v nás rezonujú myšlienky na hrôzy, ktoré priniesla. Hlad, biedu, strach o blízkych, smrť. Zaspávať s pocitom, že ďalšieho rána sa možno nedočkáme, je strašné. Naša generácia a generácia našich detí už našťastie tieto pocity nepozná, no stále sú medzi nami pamätníci, ktorí hrôzy vojny zažili na vlastnej koži. Sú to členovia Základnej organizácie Slovenského zväzu protifašistických bojovníkov, ktorá pôsobí u nás v Revúcej.
ra szpb DSC 0496V stredu 28. januára 2015 nás navštívili páni Debnár, Hruška, Haviar a Hiciar, aby sa s našimi ôsmakmi a deviatakmi podelili o svoje spomienky na časy, keď našou krajinou dominovala reč zbraní a násilia. A spomínanie to bolo veru emotívne. V očiach tých, čo hrôzy vojny zažili, sa mnohokrát zaleskli slzy a žiaci ich rozprávanie prijali s pokorou a úctou, pretože si uvedomili, čo všetko sa skrýva za vráskami na ich tvári.
No toto spomínanie nebolo len smutné, pretože ako po búrke vyjde slniečko, aj toto obdobie skončilo a my si v tomto roku pripomíname 70. výročie oslobodenia nášho mesta. Keďže sme

hrdými občanmi nášho mesta, mesta, v ktorom sme sa mnohí narodili a vyrástli, vedieme k tomu dennodenne aj našich žiakov. Touto cestou ďakujeme týmto pánom, že nám pomáhajú robiť našich žiakov lepšími.

Mgr. Zuzana Kováčová, vedúca PK spoločenskovedných predmetov
ZŠ IB Zocha Revúca

 

 

Čítať 3363 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:26

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!