pondelok, 08 december 2014 20:11

Vôňou punču, vínka, medoviny a kapustnice doslova dýchalo predvianočné revúcke námestie

Napísal(a) Mgr. Martina Urbanová
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

ra rk-2aV piatok 5. a v sobotu 6. decembra 2014 revúcke námestie doslova dýchalo predvianočnou atmosférou. Pre obyvateľov a jej návštevníkov bol okrem vianočných trhov, tradičnej kapustnice, výborného punču, vareného vínka a horúcej medoviny, pripravený aj pestrý predvianočný kultúrny program, ktorý zorganizovalo Mesto Revúca a MsKS v Revúcej. 
V piatok o 9:00 sa pred budovou Súkromnej strednej odbornej školy uskutočnila prezentácia vianočných gastro špecialít. O 9:30 sa v pásme programu „Vianoce očami detí“ predstavili deti z materských a základných škôl a o 10:00 hodine sa otvorila súťaž vo varení kapustnice, do ktorej sa zapojilo až 10 tímov. Pred obedom sme sa zahriali pri rómskych tancoch a pesničkách a po ich vystúpení sa súťaž vo varení kapustnice vyhodnotila. Najlepšiu kapustnicu uvarila Mestská časť Revúčka, druhé miesto patrilo Úradu práce, sociálnych detí a rodiny a na treťom mieste sa umiestnila ZŠ J.A.Komenského. Ceny do súťaže venovalo Mesto Revúca spolu s Mikroregiónom Magnezit. Bez cien však nakoniec neodišlo žiadne družstvo a ani porotcovia.

Revúčania sa mohli pokochať aj Živým Betlehemom, ktorý zorganizovalo Centrum voľného času. O 14:00 hodine nám zaspievali a zavinšovali deti a učitelia Základnej umeleckej školy v Revúcej a o 14:30 deti z DFS Lykovček.

O 15:00 hodine sa podával Vianočný punč, no tohto roku trochu netradične. V stánku s punčom bola pokladnička, do ktorej mohli ľudia prispievať na operáciu trojročného Sebastiánka, ktorý má detskú mozgovú obrnu, a ktorému fyzioterapia pomáha iba v obmedzenej miere. Chvíle pri punči nám spríjemnil Mikuláš so svojim veselým program a sladkým prekvapením, ktorý nám aj spolu so svojimi pomocníkmi o 16:00 hodine rozsvietil vianočný stromček. Všetci tí, ktorí vydržali až do konca, mohli vidieť nádherný ohňostroj.
V sobotu na námestí od 10:00-tej hodiny prebiehala ochutnávka zabíjačkových špecialít, počas ktorej sa o pestrý kultúrny program ako prvý postaral spevokol ÚSVIT pri Základnej organizácii Jednoty dôchodcov Slovenska v Revúcej. O 10:30 ľudí rozospieval a pozabával ľudový program folklórneho súboru ŠUMIAČAN, po ktorom zahrala a zaspievala dychová hudba GEMERČANKA.
Večer sa tohtoročný predvianočný jarmok zakončil koncertom známej skupiny Fragile.

Text Mgr. Martina Urbanová

Foto: Peter Poboček

[cincopa AQPAIN8dExdC]

 

{jcomments on}

 

 

 

Čítať 3414 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 11:04

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!