pondelok, 09 december 2013 13:39

Zochovci zavŕšili mikulášsky deň výhrou

Napísal(a) Mgr. Andrea Tokárová
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

ra mikulas-PC062160aMikulášsky deň sa v ZŠ I. B. Zocha v Revúcej začal už pred vyučovaním. Žiakov prichádzajúcich do školy vítal hneď pri vchode Mikuláš so Snehulienkou a čertom. Deťom rozdávali sladkosti. Všetko to prebiehalo v slávnostnej atmosfére pri vianočnom stromčeku, ktorý sme dostali od jedného z rodičov a ktorý družinári vyzdobili vlastnoručne vyrobenými ozdobami. Samozrejme, nechýbala slávnostná vianočná hudba.
Počas prvých hodín Mikuláš navštívil triedy nižších ročníkov, kde mu žiaci za sladké odmeny recitovali a spievali.
Časť našich žiakov sa potom zúčastnila vystúpenia základných škôl na Vianočných trhoch v meste. Žiaci si pripravili pásmo o Vianociach na Slovensku, ale aj v zahraničí. Ukázali zvyky na Slovensku a porozprávali o vianočných zvykoch a tradíciách v Anglicku, Nemecku a Rusku. Nechýbali ani typické vianočné piesne jednotlivých národov, ktoré žiaci zaspievali v originálnom znení. 
Popoludní, keď sa žiaci rozišli domov, v škole ostali učitelia a ostatní zamestnanci školy, ktorí spolu s bývalými kolegami dôchodcami netrpezlivo čakali na kapustnicu. Kapustnicu súťažne varil Mgr. Peter Kováč za pomoci kolegýň v meste na Vianočných trhoch. Čakanie sa oplatilo – kapustnica družstva našej školy v silnej konkurencii zvíťazila. 

Ochutnávka víťaznej kapusty bola čerešničkou na torte tohto milého mikulášskeho dňa. Viac fotografií z tohto milého dňa si môžete pozrieť vo webovom fotoalbume našej školy:
Mikulášsky deň v ZŠ IB Zocha

Ak si chcete pozrieť vystúpenie našich žiakov na Vianočných trhoch, nájdete ho na youtube stránke našej školy:

http://youtu.be/Iq9ZbVoBjho

Mgr. Andrea Tokárová

 

Čítať 3122 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 11:08

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!