streda, 27 január 2016 13:09

Sedemdesiate prvé výročie oslobodenia mesta Revúca si uctila aj podpredsedníčka NR SR Jana Laššáková

Napísal(a) Martina Urbanová
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

ra oslobodenie 14 1aV pondelok, 25. januára 2016 o 13:00 hodine sa pred pomníkom na Námestí slobody uskutočnili spomienkové oslavy 71. výročia oslobodenia mesta Revúca, ktoré každoročne organizuje Základná organizácia Slovenského zväzu protifašistických bojovníkov v Revúcej a Mesto Revúca.


Slávnosť sa po odznení slovenkej hymny začala pietnym aktom kladenia vencov k pamätníku, pokračovala básňou, slávnostným privítaním hostí a príhovormi.

Pamiatku tohto výročia si prišla uctiť aj podpredsedníčka NR SR JUDr. Jana Laššáková, poslanec BBSK a starosta obce Mokrá Lúka Ing. Július Laššan, zástupca primátorky mesta Revúca Ing. Július Buchta, predseda SZPB Základnej organizácie generála Viesta v Revúcej JUDr. Ján Kochan, prednosta Okresného úradu v Revúcej Ing. Peter Balogh, starostovia okolitých obcí, poslanci Mestského zastupiteľstva ako aj členovia zväzu a pamätníci.
Ako prvá sa prihovorila podpredsedníčka NR SR a po nej históriu oslobodzovania mesta pripomenul občanom zástupca primátorky mesta, ktorý sa zároveň aj poďakoval organizátorom za každoročné zorganizovanie týchto spomienkových osláv.
Potom sa členovia SZPB a pozvaní hostia presunuli do spoločenskej miestnosti Alfa Mestského domu kultúry na výročnú členskú schôdzu.

Mgr. Martina Urbanová

Foto: Peter Poboček

 

 

Čítať 5200 krát Naposledy zmenené streda, 27 január 2016 17:26

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!