streda, 09 august 2023 16:01

HVIEZDOJED oživuje ulice mesta Revúca Doporučený

Napísal(a) S. Stanová
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

V meste Revúca pribudla v týchto dňoch nová atrakcia pre návštevníkov regiónu i domácich obyvateľov. Oblastná organizácia cestovného ruchu GEMER v spolupráci so skúseným autorským tímom vytvorila interaktívnu hru “Hviezdojed – cesta za čarodejníkom”. Nová mestská hra ponúka rodinám s deťmi zábavu a dobrodružstvo, ktoré ich prenesie do kúzelného sveta rozprávok. Autori sa inšpirovali známymi osobnosťami, ako je Pavol Dobšinský a Gustáv Reuss.

Hra sa odohráva v rôznych lokalitách mesta Revúca, kde sa deti pomocou mobilného telefónu ponoria do príbehu o Hviezdojedovi. K úspešnému zdolaniu všetkých úloh, ktoré na návštevníkov čakajú postačí nabitý telefón s prístupom na internet.

„Hoci je hra inšpirovaná svetmi dvoch autorov, v Hviezdojedovi nehrá hlavnú úlohu ani Dobšinský, ani Reuss. Hlavnými hrdinami sú deti, ktoré si vďaka fantázii skladajú nový príbeh,“ vysvetľuje autorka scenáru Jana Pekárková. Celá hra, od začiatku po koniec trvá približne 55 minút, má 26 úloh a dokončiť ju zvládnu deti od 3 rokov. Tak ako má každá rozprávka pozitívny koniec, tak aj účastníci získajú po prejdení všetkých úloh v TIC v Revúcej pexeso s motívom hry “Hviezdojed” a v ponuke sú aj osviežujúce rozprávkové nápoje.

„Hlavnou myšlienkou pri vzniku mestskej hry “Hviezdojed” bolo oživiť ulice mesta Revúca. Inšpiráciu sme našli v meste Trnava, kde majú takéto hry vysokú úroveň a sú mimoriadne populárne. Nová mestská hra “Hviezdojed” je úplne originálna – do svojho deja vás vtiahne rozprávkový príbeh o zlodejovi – čarodejníkovi, ktorý ukradol všetky hviezdy na oblohe,” uviedol Jaroslav Hric z OOCR GEMER.

Hra stavia základy na šiestich železných rozprávkových sochách, ku ktorým sa prispôsobil aj grafický dizajn hry. „Hra Hviezdojed je príbeh o ukradnutých hviezdach a tme, ktorá odrazu zahalí Revúcu. Preto som na ilustrácie vybral techniku kresby a maľby tušom, veď aj noc je čierna ako tuš,“ priblížil ilustrátor a grafik Ján Baláž.

Zaujímavý dej s pestrými úlohami, rozprávkové ilustrácie, ale aj pútavé sprievodné slovo, ktoré vás počas celej hry bude sprevádzať, vás zaručene vtiahne do deja a každý návštevník sa na chvíľu ocitne v rozprávkovom svete, v ktorom bude mať možnosť zachrániť Revúcu od tmy tmúcej a vrátiť späť na oblohu všetky ukradnuté hviezdy.

Interaktívna mestská hra je dostupná na webovej stránke www.hviezdojed.skNávštevníkom odporúčame zahrať si hru v čase otváracích hodín TIC Revúca, počas letnej sezóny denne od 8.00 – 12.00 h. a od 13.00 – 18.00 h.

Aktivita je realizovaná s finančnou podporou Ministerstva dopravy SR.

 

Mgr. Simona Stanová 

 

Čítať 508 krát Naposledy zmenené streda, 09 august 2023 20:49

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!