piatok, 23 január 2015 21:59

Čestné salvy vojakov oznámili začiatok osláv 70. výročia oslobodenia Revúcej

Napísal(a) Mgr. Martina Urbanová
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

ra revuca 70 osV piatok, 23. januára 2015 o 11:00 hodine sa pred pomníkom na Námestí slobody uskutočnili spomienkové oslavy 70. výročia oslobodenia mesta Revúca, ktoré sa do dejín nášho mesta zapísalo tými najväčšími písmenami. Oslavy, ktoré každoročne organizuje Základná organizácia Slovenského zväzu protifašistických bojovníkov a Mesto Revúca, boli spojené s pietnym aktom kladenia vencov a kytíc k pamätníku.
Pamiatku tohto výročia si prišli uctiť aj ďalší vzácni hostia - poslanec NR SR a poslanec BBSK Ing. Jaroslav Demian, primátorka mesta Revúca a poslankyňa BBSK MVDr. Eva Cireňová, poslanec BBSK, starosta obce Mokrá Lúka Ing. Július Laššan, podpredseda SZPB a predseda Oblastného výboru SZPB v Rožňave Ing. Norbert Lacko, predseda Základnej organizácie SZPB v Revúcej JUDr. Ján Kochan, viceprimátor mesta Revúca Ing. Július Buchta, prednosta Okresného úradu v Revúcej Ing. Peter Balogh, starostovia okolitých obcí, poslanci Mestského zastupiteľstva ako aj členovia zväzu.
Slávnosť sa po odznení slovenskej hymny začala výstrelmi vojakov zo

zbraní, pokračovala básňou, slávnostným privítaním hostí a príhovorom pani primátorky, po ktorom nasledovalo kladenie vencov na pamätný hrob a ku buste generála Viesta a ukončila sa slávnostným posedením hostí v priestoroch Mestského domu kultúry. 

Text: Mgr. Martina Urbanová
Foto: Peter Poboček

 [cincopa AoMAbTc0tkTU]

 

Čítať 4417 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:11

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!