pondelok, 17 november 2014 22:09

Cena Ministerstva poľnohospodárstva ČR dokumentárnemu filmu P. Pobočeka Norik muránsky

Napísal(a)
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

pobocek nm IMG 4265aNiet pochýb o tom, že najúspešnejším súťažným dokumentárnym filmom z nášho Gemera je tento rok film Petra Pobočeka z Revúcej Norik muránsky. Všade, kde sa s týmto filmom prihlásil na území Čiech a Slovenska v tomto roku do súťaží, dosiahol vynikajúce úspechy. Najčerstvejšia správa o takomto výsledku prišla z Čiech. Na 47. ročníku celoštátneho amatérského filmového festivalu Vysokovský kohout, ktorý zorganizovala Osvetová beseda Vysokov pri Náchode, spomínaný film P. Pobočeka získal na prehliadke 14. - 16. novembra 2014 spomedzi prihlásených filmov Cenu Ministerstva poľnohospodárstva ČR. Prvú cenu v tejto kategórii porota udelila filmu Lyžař lysohorský - Bohuslav Cihla, 2. cena: Přes tři generace - Ing. Jan Vačlena a 3. cena: Naše bábina malovací - Vladimír Císař. Na stránke filmdat.cz uverejnili aj výsledky ďalších súťažiacich filmov v kategóriách takto: 

FILMY HRANÉ
1. cena: Na to musíš mít koule! Martin Bohadlo, Vysokov
2. cena: 2013 David Březina, Praha
3. cena: Dveře Vladimír Císař, Kutná Hora
ČU: V parku Ivo Renotiére, Ústí nad Labem

FILMY ANIMOVANÉ
1. cena: Kauza Červená Karkulka Jaroslav Nykl, Praha
2. cena: Malíř - Bohumír Novák
2. cena: Dostih - Bohumír Novák
2. cena: Vodníkovo hospodářství - Bohumír Novák
3. cena: O znaku pražském Bohumil Kheil, Praha

Druhým oceneným súťažiacim zo Slovenska bol Ján Kuska z Liptovského Mikuláša, ktorý si prevzal Cenu Járy Kohouta ako Zvláštne ocenenie za sériu filmových anekdot Mobil a Obraz pre manželku.

Súťaž usporiadali s podporou obce Vysokov, Královohradeckého kraja, Ministerstva kultury ČR, Ministerstva zemědělství ČR, Kulturní a sportovní nadace města Náchoda, pána Ing. Michala Nývlta, majiteľa pohostinstva vo Vysokově a v spolupráci s webovým portálom www.doplnek.com.

 

[cincopa AwBAUG8f6qD5]

 

 

 

Čítať 2989 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:11

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!