streda, 05 november 2014 10:30

Dobrovoľníci budú pokračovať v čistení Maginhradu

Napísal(a) Ing. Miroslava Vargová
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

vt maginhrad-podorys-aV sobotu 08. novembra 2014 budú dobrovoľníci z regiónu pokračovať v čistení lokality Maginhradu, kde v súčasnosti prebieha výstavba rozhľadne a v budúcom roku pribudne náučný chodník. Ak máte čas a chuť pomôcť, pridajte sa k ľuďom, ktorým nie je ľahostajné zanedbané, ale významné historické dedičstvo nášho regiónu.
Zámerom Miestnej akčnej skupiny MALOHONT je vyčistenie historicky významnej lokality Maginhrad (430 m n. m.), ktorá sa spomína v nejednom diele známych slovenských spisovateľov a básnikov, akým bol napríklad Ján Botto. História a legendy o Maginhrade boli zároveň východiskom pre náučných chodník Po stopách Maginhradu, ktorý pribudne v katastroch obcí Vyšný a Nižný Skálnik v budúcom roku. Uprostred hradnej lokality, kde má vyústiť aj plánovaný náučný chodník, sa v súčasnosti stavia rozhľadňa. 
Na programe brigády je dočistenie dvoch priekop, ktoré sú súčasťou predpokladaného hradného areálu, ako aj zlepšenie prístupu k rozhľadni a vyčistenie priestoru pre osadenie informačnej tabule.  

Vítaný je každý dobrovoľník, ktorý chce prispieť k zveľadeniu tejto významnej lokality v regióne Gemer-Malohont a spoznať dobrých ľudí. To všetko za dobrý pocit, stravu a pitný režim. 
Brigáda sa koná v sobotu 08. novembra 2014, pričom zraz dobrovoľníkov je priamo na Maginhrade pri stavbe rozhľadni o 09.00 hod. Pre jednoduchší prístup odporúčame trasu v smere od obce Horné Zahorany.
Kvôli zabezpečeniu občerstvenia, stravy a náradia, je potrebné prihlásiť sa najneskôr do 06.11.2014 na tel. č. 0903 772453, alebo mailom na .
Rovnako dôležité je nezabudnúť na pracovné oblečenie, rukavice a vhodnú obuv.
Účasť každého dobrovoľníka je na vlastnú zodpovednosť. 
V prípade nepriaznivého počasia sa brigáda prekladá. 
Tento projekt je realizovaný vďaka programu Šanca pre váš región Nadácie Orange. Jeho súčasťou bol aj archeologický výskum pod základmi rozhľadne, ako aj informačná tabuľa, ktorá bude osadená po brigáde a turistický výstup na Maginhrad, ktorý je plánovaný na 06.12. tohto roka.
Ing. Miroslava Vargová
manažérka MAS MALOHONT

 

 

 

Čítať 3616 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:14

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!