piatok, 18 september 2015 18:30

Informačný seminár zameraný na miestne produkty

Napísal(a) Ing. Miroslava Vargová
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

vt seminar mp 1aMAS MALOHONT pozýva záujemcov z regiónu na seminár, na ktorom odznejú užitočné informácie o predaji z dvora a o podpore pre mladých poľnohospodárov, ale aj o tom, kto a kedy je povinný používať registračnú pokladňu. To všetko a ešte viac sa dozviete 29.09. vo Veľkých Teriakovciach. 
Lektormi informačného seminára pod názvom Miestne produkty - príležitosť pre výrobcov i spotrebiteľov sú ľudia z praxe, ktorí sa okrem prednášok podelia aj o svoje praktické skúsenosti. 
Pravidlá a zásady o predaji z dvora priblíži Zuzana Homolová zo zväzu ekologického poľnohospodárstva EKOTREND Slovakia. Cenné informácie k používaniu registračných pokladní a k daňovým povinnostiam predajcov odovzdá účastníkom seminára Ingrid Löfflerová. Zástupca Združenia mladých farmárov na Slovensku predstaví v krátkosti možnosť získať podporu na začatie podnikania v oblasti poľnohospodárstva pre mladých poľnohospodárov do 40 rokov. Nebude chýbať ani diskusia, v ktorej sa účastníci seminára dozvedia odpovede na konkrétne otázky. 

V úvode seminára budú odovzdané certifikáty o používaní značky regionálny produkt GEMER-MALOHONT® pre ďalších troch výrobcov z regiónu Gemer-Malohont, ktorých

med 03cesnak 02belehem 01 wilsonžiadosti boli posúdené v júli tohto roka:
- Mgr. Eva Wilson, Revúcka Lehota - maľované obrazy, drevené rezbárske výrobky
- Dušan Sekeráš SHR, Orávka - cesnak
- Viktor Vlčko, Kokava nad Rimavicou - včelie produkty.
Počet účastníkov seminára je z kapacitných dôvodov obmedzený, preto je potrebné prihlásiť sa najneskôr do 28.09.2015 do 12:00 hod., a to zaslaním vyplnenej prihlášky.
Vzhľadom na to, že seminár nie je financovaný zo žiadnych projektových zdrojov, účastnícky poplatok je 15,- EUR (pre členov MAS MALOHONT a certifikovaných výrobcov: 10,- EUR).
Na stiahnutie:
Pozvánka na seminár

Prihláška https://docs.google.com/forms/d/1X7JyB1GE9j_baiFu1-JUBZQhg89nT5kCDE9en6cT1M0/viewform?c=0&w=1 (kliknite na odkaz):

Ing. Miroslava Vargová

 

Čítať 2342 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:20

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!