utorok, 22 október 2013 10:30

Európsky deň rodičov a škôl sa Zochovcom vydaril

Napísal(a) Andrea Tokárová
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Družná a priateľská atmosféra plná stretnutí, detských i dospelých usmiatych tvárí – tak by sa jednou vetou dal zhodnotiť Európsky deň rodičov a škôl, ktorý 19.10.2013 prebiehal v priestoroch ZŠ I.B.Zocha v Revúcej.
Brány školy sa v sobotu dopoludnia otvorili pre všetkých žiakov, rodičov, súrodencov, starých rodičov a širokej verejnosti, aby mohli byť účastníkmi bohatého programu v rámci Európskeho dňa rodičov a škôl. Teší nás, že našu akciu prišla svojou účasťou podporiť aj primátorka Revúcej, MVDr. Eva Cireňová.
V úvode akcie boli slávnostne pasovaní prváci, ktorí sa predstavili krátkym programom a ako darček každý z nich obdržal tričko s logom školy a svojím menom. 
Potom už žiaci predstavili svojich domácich miláčikov, ktorých vopred prihlásili do súťaže o najkrajšieho domáceho miláčika. Každý účastník Európskeho dňa rodičov a škôl okrem malého darčeka pri vstupe obdržal aj hlasovací lístok a tak majitelia zvieratiek zbierali hlasy pre svojich miláčikov. Miláčikovia súťažili v štyroch kategóriách a v každej kategórii bol víťaz odmenený.


Žiaci nižších ročníkov súťažili v rôznych disciplínach spolu so svojími rodičmi, vyrábali darčeky v tvorivých dielňach, veľký úspech malo aj penové pečiatkovanie, kde si z penových pečiatok vytvárali rôzne príbehy. Desiatky detí odchádzalo vďaka dvom šikovným výtvarníčkam z akcie pekne upravených – pod ich šikovnými rukami sa ich tváričky zmenili na mačičky, myšky, psíkov, ba mali sme aj Spidermana. Mnohým z nich sa podarilo vďaka Dinoburze a Šmolkoburze skompletizovať svoje zbierky nálepiek a domina. Veľa detí sa tešilo aj koníkom a možnosti povoziť sa na nich.
Starší žiaci spolu s rodičmi súťažili v Pevnosti Boyard, kde plnili náročné úlohy a postupne tak získavali kľúč rozlúšteniu hádanky. V tvrdej medzitriednej konkurencii nakoniec zvíťazilo družstvo V. A a odmenou bola veľká torta, ktorú si všetci žiaci triedy aj s rodičmi svorne rozdelili.
Mamičky uvítali možnosť skrášliť sa, stánky kozmetických firiem Oriflame a Mary Kay boli stále plné a veru, mnohé mamičky mohli ísť z Európskeho dňa rodičov a škôl rovno do televízneho štúdia.
Všetci účastníci mali možnosť občerstviť sa v bufete, kde k čaju, káve a malinovke za symbolickú cenu každý dostal aj koláčik zdarma.
Veľkému úspechu sa tešil vynikajúci guláš a tiež skvelé zemiakové placky, ktoré sme nestíhali dopekať :)
O dvanástej sa všetci zhromaždili pred moderátorským stanovišťom, kde sa postupne od poslednej losovalo 50 tombolových cien. Keďže cien bolo naozaj neúrekom, losovanie trvalo viac ako polhodinu. Niektorým sa pošťastilo a boli vylosovaní aj viackrát.
Záver akcie patril už tradičnej Šarkaniáde, kde si žiaci spolu s rodičmi a učiteľmi púšťali šarkanov. Niektorí si priniesli šarkanov z obchodu, bolo však aj veľa takých, ktorým nad hlavali lietali ich vlastné výtvory.
Veríme, že všetkým zúčastneným sa v sobotu páčilo a prídu opäť o rok.
Chceme sa poďakovať všetkým sponzorom, bez ktorých by sa nám nepodarilo zabezpečiť túto milú akciu na takej úrovni, ako sme si predstavovali. Svojími peňažnými a vecnými darmi pomohli splniť naše predstavy o Európskom dni rodičov a škôl, za čo im patrí veľká vďaka.
Sponzormi našej akcie boli: Rada rodičov pri ZŠ I.B.Zocha, SMZ Jelšava, Mestské Lesy Revúca, STROJKOV - p. Vladimír Beňo, MUDr. Jarmila Kapustová - pratický lekár pre deti a dorast, Upratovanie Grendel, Expres Servis - Dušan Holý, Elektro Ján Lopušek, PharmDr. Viera Špaldová, Aktiva - Vladimír Jankovič, Záložňa Ľubomír Piljan, Kadernícky salón Lenka, Kaderníctvo Lydka a Zdenka, DM Victory p. Bőhmerová, Oriflame - Monika Polubňáková a Zuzana Bokorová, Kontur Print - Mgr. Peter Kontúr, Lekáreň Lianela - PharmDr. Valéria Zobanová, Predajňa Billa Revúca - p. Molnárová, Kníhkupectvo Knihart - p. Kršková, internetový obchod so zdravou výživou www.bionatura.sk, Petshop Uško Revúca, Pizzéria Bátori Revúca, Papiernictvo Compact - p. Ivana Bodnárová, Majster A-D TEAM - Renáta Kuchtová, Obuv Kellich Revúca - Ľudovít Kellich, Stolárstvo a výroba nábytku Lubeník - p. Krága, Bižutéria a drogéria - p. Ferdinandyová, Prvá stavebná sporiteľna, pobočka Revúca, Pekáreň Belák Miroslav, Protovik - p. Edita Vodžáková, SINTRA Poprad, Adam a Eva, Chovprodukt Sylvia, pani Jozefína Kaššaiová.
Mgr. Andrea Tokárová

Čítať 4073 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:15

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!