×

Výstrahy

JFolder: :files: Cesta nie je priečinok. Cesta: [ROOT]/images/obsah/revuca/revucka/den
×

Poznámka

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/obsah/revuca/revucka/den
streda, 27 august 2014 18:55

MY SME REVÚCA - letný festival, ktorý sa robí od srdca...

Napísal(a) Mgr. Martina URBANOVÁ
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

ra 085a036Hovorí sa, že najlepšia zábava je na východe, a to sa potvrdilo aj toto leto. V siedmich mestách sa v spolupráci s pivovarom ŠARIŠ rozbehla séria východniarskych festivalov. Revúca mala ten svoj, pod názvom „MY SME REVÚCA“, v sobotu 23. augusta 2014 a bola šiestym mestom v poradí. Centrum mesta sa v tento deň zaplnilo spevom, hudbou a smiechom Revúčanov, ktorí si takéto akcie naplno užívajú. 
Na východniarov aj návštevníkov všetkých festivalových miest čakal skvelý hudobný program so známymi východniarskymi kapelami a hudobníkmi. Konkrétne na revúckom námestí sme sa mohli tešiť na Žobrákov, Katku Knechtovú či skupinu Peter Bič Project. Celú akciu moderoval obľúbený moderátor Milan „Junior“ Zimnýkoval, ktorý tiež pochádza z východného Slovenska.
Keďže podujatia „My sme východ“ vznikajú v spolupráci s mestami a ich primátormi, každé mesto priamo na podujatí ocenilo za zásluhy pri budovaní dobrého mena mesta, dvoch vzácnych rodákov symbolickou pozlátenou tehlou. Prvou ocenenou bola záhradná architektka Patrícia Černáková, tvár slovenskej permakultúry. Patrí k najlepším diplomovaným permakultúrnym dizajnérom na Slovensku.

055039Ako dcéra priekopníka permakultúry v Československu, Karola Končka, sa s permakultúrou stretávala už od detstva. Dnes sa venuje navrhovaniu záhrad a verejných priestorov, lektorovaniu kurzov so zameraním na permakultúru a eko-záhradníctvo a eko-staviteľstvo a uverejňuje články o permakultúre. Otvorila si samostatnú prax v navrhovaní a uskutočňovaní architektonicko-sadovníckych diel v krajine. 

Druhá ocenená Tatiana Brezinská Čuperková, úspešná spisovateľka „Evitoviek“, ktorá v priebehu dvoch rokov vydala tri knihy, sa podujatia nemohla zúčastniť a tak ocenenie z rúk viceprimátorky za ňu prevzala jej sestra. Tatiana bola najskôr športová novinárka, dnes je autorka príbehov, ktoré chytia sa srdce. Na konte má už tretiu Evitovku. Jej predchádzajúce dve – „Nájdem si ťa v Ríme“ a „Klamár“ sa stretli s mimoriadnym úspechom. V románe „Jeden a pol ženy“ sa Táňa vracia k svojej obľúbenej téme – cestovaniu a láske.
086087Viceprimátorka mesta Ing. Viera Hanesovská sa obom oceneným poďakovala za výbornú reprezentáciu nášho mesta a popriala im veľa ďalších úspechov.
Festivaly prebiehali celé leto a štafeta zábavy vyvrcholí Dňom otvorených dverí priamo v pivovare hlavného partnera podujatia vo Veľkom Šariši začiatkom septembra.
Ďakujeme všetkým organizátorom, skvelým účinkujúcim, úžasnému moderátorovi a v neposlednom rade všetkým tým, ktorí prišli a na námestí vytvorili super atmosféru!

Mgr. Martina URBANOVÁ,

MsKS Revúca

Fotografie Peter BREZŇANÍK

 

 picasa_albumid=6052296449202230577

 

{jcomments on}

 

Čítať 3489 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:27

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!