piatok, 13 marec 2015 16:20

Na svete sú tri hlavné hodnoty: chlieb každodenný, múdrosť uložená do kníh a žena, ktorá nikdy nenechá pretrhnúť niť života

Napísal(a) Mgr. Martina Urbanová
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

ra mdz Foto 1aJedna stará múdrosť hovorí, že na svete sú tri hlavné hodnoty: chlieb každodenný, ktorý prináša silu a zdravie, múdrosť uložená do kníh a žena, ktorá nikdy nenechá pretrhnúť niť života.
Mesiac marec nie je len mesiacom kníh, ale počas tohto mesiaca oslavujú sviatok aj zástupkyne nežného pohlavia. Žena je prekrásne umelecké dielo, ktoré má viacero podôb. Preto si určite zaslúži, aby sa jej aspoň jeden deň bol v roku pripomenula jej výnimočnosť a prejavila sa jej úprimná úcta. Práca žien, ktorá často nie je tak viditeľná a tiež nie vždy spravodlivo ohodnotená, je potrebná viac ako čokoľvek iné. Toľko vecí by nebolo možných bez ich každodennej činnosti. Práca, rodina, domácnosť, nákupy... každý deň si svedomito plnia svoje povinnosti. Sú základným kameňom rodín, sú piliere domácnosti, nositeľky života, sú obetavé, milé, ochotné, láskavé, múdre, krásne... Bez nich by bol život na zemi bezcenný. 
A práve pri príležitosti Medzinárodného dňa žien zorganizovala ZO JDS a Mesto Revúca v utorok 10. marca 2015 v Mestskom dome kultúry v Revúcej oslavy MDŽ. 
Hneď v úvode sa pred 364 divákmi o kultúrny program postarali detičky z materskej školy na Sládkovičovej ulici, potom nasledovala hodnotiaca

členská schôdza ZO JDS, na ktorej sa činnosť a hospodárenie nielen hodnotili, ale aj plánovali. Potom nasledovala verejná voľba predsedu ZO JDS, členov výboru, predsedu a členov revíznej komisie. Post 

ra mdz Foto 1predsedu ZO JDS obhájila Oľga Kuchtová a členmi výboru sa stali: Ing. Igor Hock, Oľga Kuchtová, Eva Zlatnická, PhDr. Ján Bendo, Bc. Ľudmila Ďurďáková, Ing. Gejza Fabian, Otília Grosjarová, Mária Jungová, Milan Korim, Mária Maťašáková, František Puhala, Eduard Sendrei, Mária Sitarčíková, Stanislav Sutoris, Zuzana Sýčová, Elena Svačinová, Helena Štulajterová, Emília Švecová. Predsedkyňou revíznej komisie sa stala Eva Scholtzová a jej členmi Mária Sutorisová a Vojtech Szöke. Na schôdzi, ktorá bude vo štvrtok 19. marca 2015 si členovia výboru ZO JDS zvolia svojho podpredsedu, hospodára, tajomníka a kronikára.
ra mdz foto 2Po schôdzi sa (nielen ženám) prihovoril viceprimátor mesta Revúca Ing. Július Buchta, ktorý vyzdvihol krásu ženy vo všetkých jej podobách a všetkým divákom poprial príjemnú zábavu, pretože o 16:00 hod. sa uskutočnil koncert manželského speváckeho dua Otta Weitera a Andrey Fischer, ktoré sa postaralo o výbornú zábavu. Po koncerte prebiehala autogramiáda.
Text a foto: Mgr. Martina Urbanová

Foto z koncertu Weiterovcov: Peter Poboček 

 [cincopa AYDAuZsKPE51]

 

Čítať 4465 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:29

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!