×

Výstrahy

JFolder: :files: Cesta nie je priečinok. Cesta: [ROOT]/images/obsah/revuca/jds/zraz
JFolder: :files: Cesta nie je priečinok. Cesta: [ROOT]/images/kultura/revuca/jarmok
×

Poznámka

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/obsah/revuca/jds/zraz
There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/kultura/revuca/jarmok
piatok, 06 júl 2012 11:12

Na záver vydareného turistického zrazu seniorov revúckeho okresu vyhrávala im v Muránskej Dlhej Lúke banícka dychovka Doporučený

Napísal(a) Mgr. Zuzana Homoliaková
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

V horúci letný deň kroky 172 seniorov a pozvaných hostí 4.7.2012 smerovali do Kultúrneho domu a do dvora MŠ Muránskej Dlhej Lúke, aby sa zúčastnili 12. Okresného zrazu seniorov revúckeho okresu. Prítomných hostí a seniorov privítala predsedníčka OO JDS v Revúcej Zuzana Homoliaková. K prítomným sa prihovorila predsedníčka ZMOS Stredného Gemera, primátorka Revúcej Eva Cireňová, poslankyňa BBSK, starosta hosťujúcej obce M. Nosko, predseda KO JDS BB F. Šušlík, a poslanec BBSK J. Šeševička. Vlastnou básňou privítala seniorov a hostí pani Želmíra Štefanková takto:
Milí seniori, seniorky milé,


prajem Vám, aby ste tu v našej obci prežili samé príjemné chvíle.
Veríme, že trasy, ktoré prichystané máme,
bez prekážok prekonáme.
Ak sa už pokocháme krásou prírody a či obce, hoc trochu i unavený snáď,
budeme si môcť misku chutného guľášu dať.
A potom ako sa na dobrých priateľov patrí, sluší,
posedíme, poklebetíme - doprajeme pokoj telu - duši.
Strávime spolu príjemnú chvíľku,
pri muzike i dobrom vínku.
A keď sa do domovov rozídeme, na dnešný deň, budeme spomínať ešte dlhý čas,
a prajeme si by o rok na takomto podujatí, v zdraví, stretli sme sa všetci zas.

S turistickými trasami a pokynmi podal člen P OR JDS J. Krušina. Pre menej zdatných seniorov bola určená trasa - prehliadka obce, návšteva kostolov – evanjelického, katolíckeho a babtistického, kde boli podané informácie o histórii kostolov a vzniku cirkví.
Zdatnejší seniori absolvovali náročnejšiu trasu výstup na vyhliadku obce a vykrývač EUROTELU. Cestou späť sa vracali po trase kostolov.
Na dvore MŠ vyhrávala banícka dychovka SMZ Jelšava a pesničkami vítala prichádzajúcich seniorov z turistických trás. Po výbornom guláši, pive a zákuskoch, ktoré napiekli občianky Muránskej Dlhej Lúky a každá ZO JDS pokračovalo posedenie na dvore MŠ s bohatým občerstvením. Okrem dychovky hrali na harmonikách a spievali E. Sendrei a Š. Kunštár.
Počas popoludňajšieho posedenia mali seniori možnosť obdivovať výstavu obrazov rodáka z Muránskej Dlhej Lúky p. Jána Hrivnáka, obrazovú výstavu VESMÍR a fotografie obce od Mariana Manducha. Poďakovanie za podujatie pripravené na vysokej úrovni patrí obci Muránska Dlhá Lúka, starostovi M. Noskovi, poslancom OZ, organizačnému výboru ZO JDS pod vedením predsedníčky H. Imreovej a čestnej predsedníčky M. Rusnákovej. Poďakovanie patrí všetkým občanom MDL, ktorí sa aktívne podieľali na príprave OTZS. Veľké ďakujem patrí všetkým sponzorom, ktorí prispeli k zdarnému priebehu 12. 0TZS.
Mgr. Zuzana Homoliaková
Foto: Dr. Ján Bendo

{gallery}obsah/revuca/jds/zraz{/gallery}
{jcomments on}

 

Čítať 3042 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:30

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!