×

Výstrahy

JFolder: :files: Cesta nie je priečinok. Cesta: [ROOT]/images/obsah/revuca/dni11
×

Poznámka

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/obsah/revuca/dni11
pondelok, 27 jún 2011 11:46

Niekoľko postrehov na to, aké to bolo tohto roku na Dňoch mesta Revúca Doporučený

Napísal(a) revuca24_sk
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

V sobotu 25.6.2011 pokračovali Dni mesta Revúca množstvom sprievodných akcií a hlavným lákadlom pre návštevníkov boli vystúpenia superstaristov Roba Šimka a Martina Chodúra. Od rána sa postupne ľudia schádzali pri jarmočných stánkoch, ktorých bolo o niečo menej ako minulé roky. Pred budovou SSOŠ prebiehal festival jedál, v rámci ktorého sa dalo kúpiť si všeličo chutné pod zub a ešte aj za rozumnú cenu. Mohli ste si pozrieť ukážky carvingu, čo je laicky povedané ozdobné vyrezávanie do ovocia a zeleniny a pre deti bola pripravená akcia Malí pečú veľkým. V areáli ZŠ I. B. Zocha sa deti mohli povoziť na koníkoch a v areáli ZŠ Hviezdoslavova predviedli ukážky svojej práce so

svojimi štvornohými miláčikmi členovia ŠK Canis klub 9K. Oproti pošte zase prebiehala detská jazda zručnosti, ktorú si pre deti pripravil AK Revúca.
Pod záštitou Centra voľného času prebehli turnaje v šachu, stolnom tenise a na tenisových kurtoch majstrovstvá okresu žiakov v tenise. 
Ako som už na začiatku spomenula, koncerty Šimka a Chodúra zaujali opäť veľké množstvo ľudí, ktorí si ich prišli vypočuť a hlavne aj pozrieť naživo. Nášho kolegu Janka najviac zaujala akcia kynologického klubu a tak sa tam vybral, aby Vám trochu priblížil ich činnosť. A takto nám to sprostredkoval...
Členovia kynologického klubu CANIS CLUB 9K, ktorý je registrovaný ako športový klub v meste Revúca, pripravili ukážky pre divákov, kde prezentovali svoju náročnú činnosť pri výcviku a práci so psami. O tieto ukážky sa postarali psovodi Vladimír Králi, Ladislav Ďuriška, Pavol Hýbela a Marcel Maťko. 
Skutočne, ukážky čo predviedli stáli za to, a ako sa hovorí „klobúk dole“, ale aj tak najväčšími hviezdami tohto podujatia boli Boris, Nero, Xando a Yasper. Títo nemeckí ovčiaci, ktorí už slúžia v radoch polície, alebo sa do ich radov len chystajú. Takže medzi týmito štyrmi psíkmi, ktoré mali diváci možnosť vidieť je veterán ktorý je už 10 rokov v aktívnej službe a pomaly sa chystá do policajného dôchodku, ale aj mladý pes, ktorý sa ešte na vstup do aktívnej služby len pripravuje.
Na videu si môžete tipnúť, že ktorý je ktorý, ale asi sa Vám to, tak ako mne nepodarí, pretože tieto psíky pod vedením ich psovodov počúvali na každé slovíčko a čo sa zručností a šikovnosti týka, boli jeden lepší ako druhý. Samozrejme hodnota takéhoto psa je nevyčísliteľná a kvalita takéhoto psa veľmi záleží aj od psovoda, ktorý ho vedie. Sú spolu vlastne od začiatku a výcvik sa začína už od šteniatka, aby postupne naberal na intenzite a keď psík zvládne mnohé náročné požiadavky, ktoré sa na neho kladú, je zaradený do výkonu služby u polície a stáva sa členom zboru. Ich prínos pri práci je neoceniteľný, pretože ich vlastnosti jednoducho nie je možné nahradiť a bez ich pomoci by často nebolo možné dosiahnuť také rýchle a efektívne výsledky ako s ich pomocou. Vo svojej práci sú často „nasadzovaní do prvej línie“, či už pri vnikaní do budov, odhaľovaní páchateľa, ale aj pri vyhľadávaní nebezpečných látok a záchrane osôb, takže ich služby sú neoceniteľné. 
Na ihrisku nám členovia klubu predstavili rôzne prvky činnosti ako je stopovanie, nájdenie predmetu, donesenie predmetov. Samozrejme najatraktívnejšou časťou boli ukážky, kde psy predvádzali zadržanie páchateľa. A poviem Vám, sú to teda bojovníci, ktorí sa len tak ľahko nedajú odstrašiť ani bitkou a jednoducho splnia svoju úlohu a páchateľa zastavia. Túto disciplínu si mali možnosť vyskúšať aj záujemcovia z radov divákov. Aj keď sa vraví, že pes je najlepším priateľom človeka, a ja s tým plne súhlasím, predsa len, keď sa na vás rúti vycvičený policajný pes, tak tam končí sranda. 
Nemal problém ani s likvidáciou odvážlivca, a ten bol o chvíľku na zemi. Po celý čas bolo úžasné sledovať ako títo psy počúvajú na slovo a reagujú na pokyny svojich psovodov. Jednotlivé ukážky si vyslúžili aj potlesk prítomných divákov a samozrejme rozžiarené očká prítomných detí svedčili o tom, že sa im psíky páčia. 
Nasledovalo fotenie a malí odvážlivci si mohli psíkov aj pohladkať. Bolo to veľmi pekné a vydarené vystúpenie členov tohto klubu, prítomných určite pobavili, ale aj poučili a dozvedeli sme sa niečo nové o ich práci. Prajeme im, aj ich štvornohým priateľom, veľa úspechov v ďalšej práci, nech jej nemajú veľa a nech nemusia často zasahovať a ak už to bude potrebné, tak nech sa im vždy darí...
Zdroj: revuca24.sk

{gallery}obsah/revuca/dni11{/gallery}
 

Čítať 3413 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:31

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!