×

Výstrahy

JFolder: :files: Cesta nie je priečinok. Cesta: [ROOT]/images/obsah/revuca/dni11
×

Poznámka

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/obsah/revuca/dni11
nedeľa, 08 december 2013 17:19

Nielen Zdychavka s Muráňkou sa tešili na Mikulášskom jarmoku v Revúcej zo súťaže vo varení kapustnice

Napísal(a) MG-OD
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

ra kapustnica41a01-SNOWRevúca si začína písať ďalšiu tradíciu. Už po tretí rok za sebou na Mikuláša zorganizovala mestská samospráva v spolupráci s Mestským kultúrnym strediskom a mikroregiónom Magnezit v centre mesta súťaž vo varení kapustnice. Keďže kapustnica je v tomto regióne obľúbené jedlo, do okresného mesta  prišlo mnoho ľudí nielen ochutnať vôňu kapusty a údeného mäsa, ale aj nasýtiť sa jej. Atmosféru umocnil aj Mikulášsky jarmok, ktorý v kultúrnom programe skrášlili a obohatili vystúpenia detí z materských škôl, ale aj starší školáci, súbor Lykovček, dôchodcovia a folklórna skupina z Revúčky. Počasie tiež bolo také akurát na toto zimné obdobie, až na občasný vietor. Napadol prvý sneh, ktorý ešte viac umocnil predvianočnú náladu v meste,  a preto aj teplota každému vyhovovala, keď sa držala okolo -3 stupňov Celzia. Primátorka mesta pani Eva Cireňová nechýbala ani na tomto podujatí. Ako sama priznala, takto sa snažia v tomto meste na strednom Gemeri o zblíženie ľudí z mesta a okolitých miest i obcí. „Spoločne si vytvárame pravú predvianočnú atmosféru,“ povedala pre médiá. Popoludní rozsvietili vianočný stromček a dospelí spoluobčania ochutnali aj primátorský punč. 

Mnohým sa ušiel aj mikulášsky darček. Všetko toto pre nás zachytil pán Peter Poboček, ktorý nezabudol potvrdiť, že súťaž v kapustnici vyhralo družstvo dôchodcov.

 

Čítať 3461 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:32

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!