sobota, 30 máj 2015 12:53

Zaujímavá výstava Tamása Zajácza v Revúcej: DOTKNI SA MA

Napísal(a) mg
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

ra dotkni sa ma aVo štvrtok 28. mája 2015 o 17:00 hodine sa vo výstavnej sieni MsDK v Revúcej uskutočnila vernisáž výtvarných diel z kože autora Zajácz Tamása, ktorú zorganizovalo Gemersko-malohontské osvetové stredisko v Rimavskej Sobote, Mestské kultúrne stredisko v Revúcej a Mesto Revúca.
Výstava nesie názov „DOTKNI SA MA“, pretože umelec si vyslovene praje, aby sa návštevníci a nadšenci umenia jeho priestorových obrazov dotýkali a cítili ich.
ra dotkni sa ma 1Autor Tamás Zajácz sa narodil v roku 1952 v Nyíregyháze, vyrastal v Sárospataku a v Miškolci vyštudoval vysokú školu. Od roku 1980 máva pravidelné výstavy v domácich i zahraničných galériách. Podieľa sa na medzinárodných výstavách umenia a dizajnu. Jeho diela sa nachádzajú v priestoroch verejných budov, hotelov, obchodov a v kancelárskych budovách. Žije a pracuje v Tiszaújvárosi, družobnom meste Rimavskej Soboty. Technika jeho obrazov spočíva v nahrievaní teľacej kože, kým nezmäkne a potom ju autor tvaruje do požadovanej podoby.
Takýmto spôsobom vytvoril aj podobizne Putina, či Einsteina.
Vstup na túto zaujímavú výstavu, ktorá je zároveň aj predajná, je voľný a pre všetkých záujemcov je otvorená až do 15. júna 2015 v čase od 8:00 do 17:00 hod. 

[cincopa AEFApmslBit_]

 

Čítať 3102 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 11:07

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!