štvrtok, 10 december 2015 15:41

Vôňa punču, vínka, medoviny a kapustnice lákala Revúčanov

Napísal(a) Martina Urbanová
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

kapustnica 90aV piatok 4. a v sobotu 5. decembra 2015 revúcke námestie doslova dýchalo predvianočnou atmosférou. Pre obyvateľov a jej návštevníkov bol okrem vianočných trhov, tradičnej kapustnice, výborného punču, vareného vínka a horúcej medoviny, pripravený aj pestrý predvianočný kultúrny program, ktorý zorganizovalo Mesto Revúca a MsKS v Revúcej.
V piatok o 9:30 sa pred budovou Súkromnej strednej odbornej školy uskutočnila prezentácia vianočných gastrošpecialít a pečiva. O 10:00 hodine sa otvorili vianočné trhy a súťaž vo varení kapustnice, do ktorej sa zapojilo až 9 tímov.

V pásme programu „Vianoce očami detí“ sa predstavili deti z materských a základných škôl. Na pravé poludnie sme sa zahriali pri rómskych tancoch a pesničkách a tiež i pri vystúpení Základnej umeleckej školy. O 13:00 hodine sa súťaž vo varení kapustnice vyhodnotila. Najlepšiu kapustnicu uvarila Základná organizácia Jednoty dôchodcov Slovenska v Revúcej, druhé miesto patrilo miestnej časti Revúčka a na treťom mieste sa umiestnila SNS Revúca. Bez cien však nakoniec neodišlo žiadne družstvo. Po krátkej pauze nám zaspieval a zavinšoval DFS Lykovček a FS Lykovec. O 15:00 hodine sa podával Vianočný punč, chvíle pri punči nám spríjemnil Mikuláš so svojim veselým program a sladkým prekvapením, ktorý nám aj spolu so svojimi pomocníkmi o 16:15 hodine rozsvietil vianočný stromček.

Z námestia rovno na vernisáž

V sobotu na námestí od 10:00-tej hodiny prebiehala ochutnávka zabíjačkových špecialít, počas ktorej sa o pestrý kultúrny program ako prvý postaral spevokol ÚSVIT pri Základnej organizácii Jednoty dôchodcov Slovenska v Revúcej. O 10:30 ľudí rozospieval a pozabával ľudový program folklórnej skupiny Spod Kohúta Revúčka – Muránska Zdychava ako aj folklórny súbor Revúška.
Na poludnie sa vo výstavnej sále uskutočnila vernisáž členov výtvarného klubu Plánka pod názvom „Plánka v advente“. Výstava potrvá do 20. decembra t.r..
Mgr. Martina Urbanová

 

Čítať 4743 krát Naposledy zmenené štvrtok, 10 december 2015 17:02

Galéria obrázkov

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!